Космическо нашествие 3D

Вече стотици години след като планетата им е била унищожена поради техническа грешка, глаголитите – малобройно племе космически номади, обикалят Вселената в търсене на нов дом. Те се натъкват на непозната планета, забутана в най-скучния край на галактиката, и изтощени от пътя, решават, че най-накрая са открили подходящо място за своя нов дом.  И така започва кратка, но незначителна част от историята на глаголитите.

Кирил, техният върховен предводител, решава, че преди да създадат постоянна база на новоткритата планета, би било добре първо да изстрелят пилотирани совалки и да изследват света под тях. Добра идея, само че вместо да се приземят в центъра на някой мегаполис, както се очаква, те кацат в центъра на „Планета на забавленията” – нов хай-тех увеселителен парк, все още затворен за посетители.

Високо над повърхността на планетата Кирил и екипажа на глаголитския кораб майка наблюдават приключенията на смелите си събратя, които пробват атракциите на „Планета на забавленията”:

► Арктическо приключение (возене на скоростно влакче през сковани от лед терени);
► Летящо килимче (обиколка на тъмница от „Хиляда и една нощи”);
► Детско влакче (скоростно влакче, разположено в огромна симулация на детска стая) и
► Акваприключение (дълбочинна обиколка в акула-подводница).

Въпреки няколкото малки инцидента, бързо става ясно, че глаголитските изследователи отдавна не са се забавлявали така.

От страх, че толкова много забавление може да унищожи същността на глаголитската цивилизация, Кирил заповядва всички совалки да се приберат обратно на кораба майка, преди нещата да са излезли извън контрол.

Главнокомандващият и същевременно духовен лидер на глаголитите обявява тази „цивилизована” планета неподходяща за разумен живот.

И така става ясно, че посещението на глаголитите на „Планета на забавленията” ще остане просто поредната спирка по техния път в търсене на нов дом.

За разлика от повечето филми правени за огромния IMAX екран, които съчетават в себе си забавлението, зрелищните кадри и научно-популярния си характер, то Космическо нашествие 3D  е първият филм, чиято цел е единствено и само да забавлява. Режисьорът на филма, Бен Стасен, го нарича „екшън в увеселителния парк".

И наистина Космическо нашествие 3D не е поредната драматична история, а едно всепоглъщащо приключение, изпълнено със спиращи дъха ефекти, което създателите на филма решават да покажат, използвайки метода  „субективна камера”, т.е. през гледната точка на зрителя. 70% от филма е заснет по този начин, което наистина поставя публиката в центъра на действието и прави 3D ефектите по-разтърсващи от всякога.

Сподели в: