Корици на книги: шумни и впечатляващи

Важи ли за кориците на книги поговорката "По дрехите посрещат, по ума изпращат?". Склонни ли сме да "преглътнем" корица, която не ни харесва, щом съдържанието ни погълне? Читателите са различни, но при всички случаи добрият външен вид на книгата привлича интереса. Още повече, че ако не сме решили предваритлено коя книга търсим, влизайки в книжарницата трябва да се ориентираме и да се "влюбим" в книга за няколко минути.

Дизайнерите прибягват до различни способи, за да оформят дадена корица: илюстрации, колажи, типографика, фотография, за да може корицата да:

– грабва, впечатлява, изкушава, да създава насторение;
– е уникална, да не прилича на никоя друга;
– стилна и съвременна;
– подсказва жанра, сюжета, от кой пол е главният герой и/или времето, в което се развива действието,

Художниците на корици, редакторите и издателите са единодушни: корицата трябва да бъде синтез между изкуството и комерсиализма, защото книгата е стока, макар и интелктуална, и духовна. Тя трябва да бъде красива, но и да се продава успешно.

Искате ли хубава корица за вашата книга, свържете се с ABC Design & Communication. И тъй като всеки автор има нужда и от визитки, може да поръчате още дизайнерски визитки, книгоразделители или покана за премиера. Агенцията може да ви консултира и ако имате нужда от личен творчески блог.

Заявете вашите поръчки на: (02) 4 390 104 и на office@abcbg.com

Сподели в: