Корейски филми и бойни изкуства в програмата на НДК

Ето какво предлага НДК за седмицата 4-10 октомври:

4 октомври
Зала 4, ет.0  и ет. 2 – Изложение „Реклама експо”
Отлична възможност да откриете своя рекламен агент, да представите най-добрите си постижения, да премерите сили с конкуренцията, да се срещнете с колеги и потенциални клиенти. Нови идеи, нови продукти, нови услуги, нов дизайн, нови медии, нова техника, нови материали, нов стил! Събитието се фокусира върху значимосттта на визуалните комуникации и стойността им за бизнеса, професионалното развитие, повишаване на стандартите и качеството на  рекламата, дизайна и професионалната практика.  

Изложението продължава до 7 октомври.

5 окомври
Зала 4, ет.0  и ет. 2 – Изложение „Реклама експо”

6 октомври
Зала 1 от 19.30 часа – Концерт на „Лос Ромерос"
Лос Ромерос е китарен квартет, известен като „Кралско семейство на китарата”, и е създаден през 1960 г. от Селедонио Ромеро, който е израснал в Испания. Състои се от членове на семейство Ромеро.
Лос Ромерос дават стотици концерти по целия свят, свирили са с оркестрите на Бостън, Кливланд, Чикаго, Филаделфия, Лос Анжилис, Детройт.
През 1983 г. изнасят специален концерт пред папа Йоан Павел ІІ във Ватикана, а през 1986 свирят пред Принц Чарлз.
За повече от 40 години трите генерации от Ромеро вдъхновяват композиторите да пишат творби и да обогатят репертоара за китарен квартет, сред които са Федерико Морено Тороба, Мортън Гулд, Лоренцо Паламо. По думите на испанския композитор Хоакин Родриго „Ромеро до такава степен развиха изпълнителската си техниката, че без съмнение можем да кажем, че са най-великите майстори на китарата.”

7 октомври
Зала 4, ет.0  и ет. 2 – Изложение "Реклама експо" Награждаването ще бъде в ресторант „Скай плаза” от 19.00 часа.

8 октомври
Зала 11 от 18 часа – "Есенни дни на Корея" и на 9 октомври от 15.00 ч.
Празниците са посветени на 20-годишнината от установяване на двустранните дипломатически отношения между България и Корея. Те ще представят Република Корея в различни светлини – обичаи и традиции, културно развитие, съвременни фотографии, развлекателни лекции и дискусии. Интересната и малко познатата държава ще "оживее" пред посетителите, които ще се потопят в завладяващата обстановка на един народ, който пази и почита традициите си, който обича и възпитава децата си да съхранят родното, общество, което гради своето бъдеще, без да обръща гръб на миналото си.
Първият ден ще даде възможност на публиката да се докосне до танците, приказките и музиката на традиционна и съвременна Корея. Гостите на втория ден ще могат да чуят интересни факти за страната в поредица от лекции, да изявят своите творчески способности в калиграфията, да пробват традиционни корейски костюми и да опитат от вкусната корейска кухня.
Почитателите на седмото изкуство ще се насладят на две продукции на корейското кино – филмите "Сопьондже" и "Добре дошли в Донгмакгол".

9 октомври
Зала 1 от 19.30 часа – Състезание по бойни изкуства, представено от "Реал плейн".
Едни от най-класните наши и чужди бойци ще се срещнат на ринга, за да премерят техника и способности в бойния ММА спектакъл. Столичният боен клуб Real Pain и неговият президент Христо Христов са се погрижили зрелището да бъде паметно.
Специален гост на вечерта ще е Реми Боняски – холандецът, известен с прозвището «летящият джентълмен», няколкократен шампион в най-престижното и популярно състезание в света на кикбокса К-1.
По време на Real Pain Challenge Collision, в битката на годината, ще се срещнат самбистът Благой Иванов (световен шампион в категория +100 кг, извоювал победа над легендарния руснак Фьодор Емеляненко) и Светослав Захариев – европейски шампион по граплинг за 2009 г.
Едни от най-добрите ни състезатели без колебание ще се изправят срещу своите чуждестранни противници, за да защитят бойната чест на България.
Спектакълът предстои. Датата е 9 октомври. Мястото – Зала 1 на НДК. Началният сблъсък е точно в 19.30!
 
Категория 71 кг
Севастиян Костов (Булитим) срещу Валентин Николов (Респект-Русе)
Христо Митков Христов (Хасково)  срещу  Стефан Шопов (София)

Категория 77 кг
Владимир Павлов (Булитим) срещу Красимир Каменов (Бокидо)
Иван Иванов (Десант-Варна) срещу Ферферис Григорис (Гърция)

Категория 84 кг
Мартин Петков (Бокидо) срещу Александър Георгиев (НСА)
Красимир Младенов (София) срещу Светлозар Савов (Респект-Русе)
Камен Георгиев (София) срещу TBA

Тежка категория
Благой Иванов (София) срещу Светослав Захариев (Респект-Русе)

Full Muay Thai Rules

Категория 62,100 кг
Антон Петров (Vip Ring) срещу Мохамед Бен Саид (Холандия)

Категория 66.700 кг
Веселин Веселинов (Vip Ring) срещу Пиетйе Дорйе (Холандия)

Категория 76.200 кг
Марио Иванов (Vip Ring) срещу Николай Велчев (Сливен)
Георги Стефанов (Vip Ring) срещу Красимир Марински (Бун Сонг Пловдив)

Зала 11 от 15.00 часа – "Есенни дни на Корея"
Посетителите ще могат да чуят интересни факти за страната в поредица от лекции, да изявят своите творчески способности в калиграфията, да пробват традиционни корейски костюми и да опитат от вкусната корейска кухня.
Почитателите на седмото изкуство ще се насладят на две продукции на корейското кино – филмите "Сопьондже" и "Добре дошли в Донгмакгол".

Вижте още:
НМ "Земята и хората" започва октомври с изложба на минерали и скъпоценни камъни

Сподели в: