Корабът-музей "Дръзки" ще бъде отворен за посещения

На 18 май 2008 г. по повод международния ден на музеите с подбрана временна изложба за три дни ще бъде отворен за посещение корабът-музей “Дръзки”. Експозицията е озаглавена "Три дни с миноносец "Дръзки”".
Временната изложба ще продължи наистина три дни, като третият ден – 20 май, не е избран случайно – тогава се навършват 85 години от откриването на първата експозиция на Морския музей във Варна.
На борда на кораба-музей "Дръзки"  в офицерската каюта и в кубрика посетителите ще видят експонати, станали част от фонда на музея преди 85 години, когато е открит за първи път за варненци.

По повод празника и юбилея на Военноморския музей в първия от трите дни се очаква да бъдат направени ценни дарения за фонда от Параходство БМФ – традиционен съмишленик и спомоществовател на морското музейно дело и от отделни приятели на музея.
"Дръзки" бе избран за мястото на временната изложба, тъй като Военноморският музей е пред основен ремонт и всички експонати от вътрешната експозиция вече са експедирани за съхранение в складови помещения.

На 18, 19 и 20 май Кораб-музей "Дръзки" ще работи от 11 до 17.30 часа.
Вход – свободен.

Сподели в: