Корабно плано от детски рисунки на Детския панаир в Бургас

На 23 и 24 август от 10.00 до 18.00 часа в Морската градина и сцена ,,Охлюва" предстои Детски панаир в Бургас.

Най-големият детски фестивал в България по традиция идва в морския град с пълната си програма от безплатни ателиета по изкуства, наука, спорт и др. Децата ще могат да се включат в познатите вече ателиета по Грънчарство, Тубизъм, Ебру, Декупаж, Отпечатъци, Пискел арт, така и в тематичните за морския град – рисуване на мидички и пясъчни рисунки. Едно от най-атрактивните ателиета ще бъде изработването на корабно платно от децата, които ще го създадат със своите рисунки върху плат. След като е готово, то ще бъде опънато на мачта в Морската градина.

Освен ателиетата Фондация Изиарт е разработила и специални игри за град Бургас. По традиция част от игрите ще бъдат в Регионален исторически музей Бургас, а други – в централната градска част. За децата, които се справят с предизвикателството на игрите, са предвидени и много награди.

„Нашата цел е да дадем поле на изява и насърчим таланта на всяко дете, да запалим интереса на децата към различните изкуства и културни институции  – музеи, театри, галерии. За нас основна мисия е децата да се докосват до света на творчеството, културата, образованието и спорта и да могат по забавен начин да открият музеите и галериите във всеки един град. В Бургас ви очаквам много, много интересни и нови игри и ателиета, ще ви очакваме“ – разказва Станка Желева-Председател на Фондация Изиарт.

Сподели в: