Конча Буйка ще пее в България на 17 април

Най-известната певица на Испания ще пее у нас на 17 април в зала 1 на НДК. Сп. „Тайм” я обяви за един от най-великите гласове на нашето време. Той е с необикновена бленда – дрезгав, но мелодичен.
Огнената фламенко дива и нейните кубински музиканти започват мащабно световно турне. През март – първия месец от него, ще се принесат в САЩ и Латинска Америка. След това пътят й ще мине през всички европейски столици и големи фестивали, а в края на годината отново ще бъде за два месеца в САЩ. Буйка ще поднесе на феновете и слушателите си „Последно питие” (алб.“El Ultimo trago”) под виртуозния акомпанимент на музикантите от Хавана Иван Мелон (пиано), Дани Ноел (контрабас), Фернандо Ферие (перкусии).
Албумът “El Ultimo trago” е специален подарък, който Педро Алмодовар, Чучо Валдес и Буйка поднасят на легендата на латиноамериканската музика Чавела Варгас за нейния 90-ти рожден ден.

Буйка е родена в Майорка, в семейство, чийто корени са в Екваториална Гвинея. Тя представя новото мултикултурно лице на Испания от 21 век. Корените на музиката й са във фламенко традициите, но обгърнати със звуци от Африка и Латинска Америка. Тя изпълнява стари испански песни от стила копла и милонги, но пее и джаз, кубинско болеро, румба и болерия. Веднъж чута, Буйка не може да бъде забравена никога. От нея изригват вълнения и чувства, оставящи слушателите без дъх. Публиката се прикланя пред нейните завладяващи интерпретации на известните песни “La boheme”, “ Volver volver” feat. Javier Limon, "La Falsa Moneda", "No Habrá Nadie En El Mundo". Сред последните й хитове е дуетът й с Нели Фуртадо „Fuerte”.

Този, който я лансира за голямата сцена е известният режисьор Педро Алмодовар. Той казва за нея: „Когато пее, Буйка ме кара да изтръпвам, нейната отдаденост на музиката веднага покорява. Буйка е от линията на онези певици като Едит Пиаф, Нина Симон, Чавела Варгас каквито вече рядко се срещат.”

Концертът на голямата испанска звезда е по повод испанското председателство на ЕС и се осъществава с любезната подкрепа на Испанското посолство и институт ”Сервантес”. Билети се продават в системата на www.eventim.bg, мрежите на Германос, магазини Пикадили и на касата на НДК.

Сподели в: