Концерт Triofrio за коледните празници

На 17 декември (понеделник) 2007 г. от 21.00 ч. в Червената зала на Център за култура и дебат "Червената къща" (ул. “Любен Каравелов” 15) ще се състои концерт TRIOFRIO.

Броени дни преди Коледа е време да започнем да мислим хубавите неща в живота и да дадем възможност на Празника да се случи. С този концерт на Биляна Вучкова (цигулка), Росен Захариев (тромпет и перкусии) и Румен Тосков (клавишни) правим точно това. Ще празнуваме “Сега”– то със спонтанно импровизирана музика и с чаша вино. 

Биляна Вучкова е родена в семейството на музиканти, от 4-годишна започва да свири на цигулка, дебютира като солист с оркестър на 9 години и едва 16-годишна записва първия си самостоятелен диск за Японската фирма Crown Record Ltd. Завършва с отличие музикалното училище в София и заминава да продължи обучението си в САЩ,  където получава специалната стипендия в университета на Южна Калифорния и защитава магистратура в колежа Манес в Ню Йорк. Основните й преподаватели са Петър Арнаудов, Абрам Щерн и Феликс Галимир. Биляна е отдаден камерен музикант и всеотдаен изпьлнител и интерпретатор на камерна музика. В момента е концертмайстор на Бостънския Модерен Оркестър и изпълнител с ансамблите Радиус, НотаРиотос, ДУОКАЯ и Тринити в зали като Уеил Ресайтъл Хол в Карнеги Хол в Ню-Йорк, Джордан Хол в Бостън и Сънтори Хол в Токио. Стивън Друри, Ли Хила, Нокутула Нгуеняма, Дерек Бремел, Люци Шелтон и членовете на квартетите „Джулиард” и „Кивланд” са сред изпълнителите, с които Биляна Вучкова изнася съвместни концерти.

Член е на ансамблите „Радиус” и „Файербърд” в Бостън. Концертирала е в Европа, Азия и САЩ като камерен музикант и солист на Мюнхенския Камерен Оркестър, Ню Ингланд Стринг Ансамбъл, Токио Метрополитен Оркестра, Симфоничен Оркестър на Българско Национално Радио и други. Изнасяла е концерти пред световна публика в Азия, Европа и САЩ и се представя на престижни концертни подиуми като Weill Recital Hall/Carnegie Hall в Ню Йорк, Jordan Hall в Бостън, Suntory Hall и Casals Hall в Токио, Symphony Hall в Осака, National Concert Hall в Тайпе, и Manuel  De Falla Auditorium в Гранада с музиканти от ранга на Джулиард Квартет, Кливланд Квартет, Стивън Друри, Люси Шелтън, Ли Хайла и други. Биляна издава FACES (лица), новия й диск с музика на Вивие, Саариахо, Кодай и Манери.

Нейната креативност и широк мироглед водят до навлизането й в света на имровизацията като отношението й към съвременния класически репертоар се характеризира със свобода и вдъхновеност присъщи и на нейните силно влияещи спонтанни импровизации. Биляна е дръзка личност и постоянна пътешественичка в непознатото.

Росен Захариев
 е един от най-талантливите млади български тромпетисти. Работи предимно в областта на джаза.

Вход: 7 лв.

Сподели в: