Концерт- спектакъл " Българин да се наричам" в НДК

Повече от 400 деца ще участват във фолклорен концерт в зала 1 на НДК на 4 февруари ( сряда) от 19. 30 часа. Мегаспектакълът ще се проведе под надслов " Българин да се наричам" и за първи път ще събере на една сцена възпитаниците на националните училища за български фолклор. Представители ще има от Национално училище за танцово изкуствоСофия, Национално училище за фолклорни изкуства " Филип Кутев"- Котел, Национално училище за фолклорни изкуства – Широка лъка, както и от училищата " Панайот Пипков"- Плевен и музикалното училище от София- " Любомир Пипков". Концертът ще се състои под патронажа на министъра на културата проф. Стефан Данаилов, а организатор е Президентски клуб " България".

Mладите възпитаници на музикалните училища са вдъхновени от идеята да покажат богатото разнообразие на фолклорните области на България и да накарат зрителите да се почувстват горди като българи. Организаторите обещават 120 минути, изпълнени с артистичен " букет" от български народни песни и танци.
Режисурата на грандиозния спектакъл е поверена на режисьора Стефан Мушатов, хореографията – на Христо Иванов, сценографията – на Георги Петров.

 

Сподели в: