Концерт на Glass duo по случай празника на София

Концертът ще се състои в 18 часа на 13 септември 2007 г. в Криптата на храм-паметник “Александър Невски”. Входът е с покани, които можете да получите в Полския институт (ул. Веслец 12), от 3 септември 2007 г.

Дуетът Glass Duo е единственият от този вид в Полша и един от немногобройните в света.

Изпълнява концерти с класически и развлекателен характер, организира предпремиерни изпълнения на творби, написани специално за тях. Участва в музикални фестивали, телевизионни продукции, има самостоятелни изпълнения и в съпровод на оркестри. Музикантите работят с изтъкнати композитори (Збигнев Прайснер) и оркестри (Националната филхармония във Варшава), правят записи за радиото и телевизията. Инструментът на Glass Duo, който се състои от 54 чаши, разполага с четири и половина октави и е един от най-големите в света.

Нежното звучене на този рядък инструмент, неповторимата атмосфера на изпълняваната на него музика го отличават измежду всички останали. Той предизвиква възхищение и днес, така както някога е възхищавал Моцарт и Бетовен, посветили на “стъклената” музика няколко от най-прекрасните си камерни творби.

Сподели в: