Концерт на флейта и цигулка ни представя арт център "Алтера"

Христина Маринова и Антони Данов ще изпълнят концерт с цигулка и флейта в арт център "Алтера". Поредният концерт от проекта АлтерМюзик ще предложи програма, съпоставяща творби от времето на барока и на XX век. Теоретикът на събитието отново ще бъде Илия Граматиков, а Христина Маринова (цигулка) и Антони Данов (флейта) ще изсвирят произведения на Георг Филип Телеман – 5 фантазии из 12 фантазии за соло флейта, Йохан Себастиан Бах – Партита за соло цигулка BWV 1006 (E dur), Астор Пиацола – Танго из Етюди за соло флейта.

Христина Маринова завършва с отличие училището по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов” в гр. Русе при Алекси Драганов. В момента е студент в НМА „Проф. Панчо Владигеров”, паралелно и в Теоретико-композиторски и диригентски факултет, и в Инструментален факултет със специалност цигулка в класа на Недко Боянов. Участва в множество симфонични и камерни концерти.

Антони Данов завършва НМУ „Любомир Пипков” в класа по флейта на Стиляна Ставрева, като през годините си на обучение участва в редица концерти като солист и в камерния състав „АТТОНИКС”. През 2006 г. печели първа награда на Конкурса за българска музика в Бургас. Същата година заедно с оркестъра на музикалното училище (Младежка филхармония София) участва в честването на 950-годишнината от основаването на гр. Кобург (Германия), а след това и на откриването на празниците на изкуството „Аполония”.

Концертът ще се изпълни на 27 март (петък) 2009г.в арт център "Алтера" от 19.00 часа. Входът ще е на цена 5/3 лева.

Сподели в: