Концерт на Софийската филхармония събра почитателите на хубавата музика в Пловдив

В събота пловдивската публика се подреди на опашка, за да вземе автографи от музикантите на Софийската филхармония. Звездите на вечерта бяха диригентът Любка Биаджони и солистът – Васил Петров.

Продължилият повече от два часа концерт в Античния театър в Пловдив събра почитатели на хубавата музика от всички възрасти. Увертюри към популярни опери, някои от най-обичаните валсове и маршове, златни хитове от джаз и поп музиката и брилянтното изпълнение на симфониците, доведоха публиката до екстаз.

„След концерта хората търпеливо чакаха, за да вземат автографи и да се снимат с нас, което беше страхотна изненада и за мен и за музикантите. Кога един класически диригент и музиканти от симфоничен оркестър са били посрещани толкова сърдечно като истински рок звезди? Благодаря на пловдивчани за наистина добрия вкус, топлото отношение и прекрасната вечер, която си подарихме взаимно”

 Любка Биаджони

Софийската филхармония ще подари този концерт и на столичани през есента, като в момента се обмисля спектакълът да се пренесе на открита сцена в столицата.

Още на Kafene.bg:

Грандиозно изпълнение на кантата „Александър Невски” вдигна на крака зала България

Класика и джаз под звездите в Античния театър в Пловдив на 16 юни

Сподели в: