Концерт на открито "Българските евъргрийни"

На 21 юни, събота, в 19.00 ч. в Борисовата градина, Лятната естрада в Борисовата градина ще се състои третия концерт от поредицата "Българските евъргрийни". Вход: свободен!

Мотото на концерта е "Българските евъргийни от 80-те. Мост между поколенията".

Това е трети, последен концерт на учениците от класа по поп и джаз пеене на Румяна Коцева при читалище "Д-р Петър Берон 1926".

В програмата: вечните български хитове, в изпълнение на Мими Газавоза, Теди Георгиева, Анрдеа Граховска, Цвети Цовена, Стефан Язмати, Тодор Станков и още учениците от класа по поп и джаз пеене на Румяна Коцева.

"В третия концерт от поредицата „Българските евъргрийни от 80-те”, ни очакват големи песни и изпълнители, като Васил Найденов („Сбогом, моя любов”), Силвия Кацарова („Обещай ми любов”), „ФСБ” („Високо”), Орлин Горанов („Светът е за двама”), Камелия Тодорова („Прошепнати мечти”), Георги Христов („Черно и бяло”), Росица Кирилова („Боса по асфалта”) и още много, много други. Този път ще обогатим концерта с младите танцьори от клуб „Веда Джуниър”, с което ще привлечем още повече млади хора към идеята и ще направим събитието още по-атрактивно.
 
Концертите, проведени на сцената на Летния театър в Борисовата градина предизвикваха голям интерес както сред връстниците на изпълнителите, така и сред поколението на техните родители и баби. Така, в едно съвместно естетическо преживяване, тези песни се превръщат в мост между поколенията и оказват възпитателен и обединителен ефект."

Организаторите
 
Проектът е съфинансиран от дирекция „Култура” на Столична община и е посветен на кандидатурата на София за Европейска столица на културата – 2019.

Сподели в: