Концерт на легендарните "Deep Purple" на стадион "Христо Ботев" в Пловдив

Легендарните рокаджии ще разтърсят Пловдив на 3-ти юни 2013 г. за юбилея на футболен клуб „Ботев“.

Концертът на ДИЙП ПЪРПЪЛ в чест на 100-годишнината на ФК „Ботев” Пловдив ще се състои на стадион „Христо Ботев”. Легендарната рок група трябваше да излезе пред публиката на стадион „Пловдив”, но технически проблем със съоръжението до Гребния канал стана причина за промяна на мястото.

Датата и часът на концерта си остават непроменени и той ще започне на 3 юни от 20.00 часа. Вече закупените билети не се нуждаят от презаверяване. Ценовите категории на билетите и позиционирането им спрямо сцената на стадион „Христо Ботев“ ще бъде абсолютно идентично с това на стадион „Пловдив“.

ДИЙП ПЪРПЪЛ, групата оставила трайна следа в рок историята, поема на ново световно турне. То ще промотира новия им 19-ти студиен албум Now What?!, който излезе на 26 април. Албумът съдържа 13 песни, като те ще са първия нов материал на групата, след издадения през 2005 г. „Rapture Of The Deep”. Това ще е четвърти албум, в който като китарист се изявява Стив Морс, и трети за кийбордиста Дон Ейри. Една от най-значимите рок групи с кариера, простираща се над четири десетилетия, ще посети нашата страна, за да ознаменува славния 100-годишен юбилей на най-стария български футболен клуб. Концертът на стадион „Христо Ботев“ ще е своеобразен поклон пред изключителната публика на „Ботев“ по случай 101-та годишнина на отбора.

По време на бележитата си кариера ДИЙП ПЪРПЪЛ са продали над 100 милиона албума по целия свят. Емблематичните им хитове като “Smoke On The Water”, “Highway Star”, “Space Truckin”, “Hush”, “My Woman From Tokyo”, “Perfect Strangers” и “Knocking At Your Backdoor” са любими на няколко поколения, а музиката им оказва огромно влияние върху групи като Металика, Аеросмит, Бон Джови, Айрън Мейдън и Джудас Прист.

През 2007 г. ДИЙП ПЪРПЪЛ получават специална награда за продажбата на над 150 000 билета във Франция за 40 изяви в страната. През март 2011 г. групата посещава Русия за осми път, където са поканени да свирят лично за президента Дмитрий Медведев. През октомври 2012 ДИЙП ПЪРПЪЛ са номинирани за The Rock and Roll Hall of Fame’s Class на 2013.

Билети за концерта на цени от 40 до 60 лева все още могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg

Сподели в: