Концерт на италианския камерен оркестър I SOLISTI VENETI

На 22 октомври 2013г. от 19:00ч. в Зала „България” в София, под диригентската палка на Клаудио Шимоне, ще се състои изключителният концерт на I SOLISTI VENETI – най-известния италиански камерен оркестър
в света. Програмата включва избрани творби от Антонио Вивалди, Джовани  Ботезини, Д. Б. Арбан, Антонино Паскули и Джузепе Верди.

Концертът, който се организира от Италианския културен институт съвместно със Софийската филхармония, е част от програмата на XIIIседмица НА италианския език по света (12-22 октомври 2013г.) и е под патронажа на Президента на Република Италия и на Посолството на Италия в България.

I SOLISTI VENETI, с диригент Клаудио Шимоне, имат в актива си 6000 концерта в над 80 държави, с програми, които спомагат разпространението на италианския музикален репертоар. Те свидетелстват за важното културно и художествено послание на Италия към света, с инструментален и интерпретативен колорит, който им позволява да установят уникални по рода си взаимоотношения с публиката от различните страни.

В резултат на една успешна традиция, I SOLISTI VENETI са носители на най-официалните признания на Италия, както и на важни световни музикални награди, потвърждавайки своята роля на посланици на музиката и музикалната култура на Италия по света.

Със своя репертоар от над 2000 заглавия, състоящ се от произведения от 17 век до музика, написана за самите тях през 2011 г., I SOLISTI VENETI продължават да бъдат носители на огромното културно наследство на италианската инструментална музика, която винаги е била една от най-хубавите визитни картички на Италия.

Сподели в: