Концерт на Горан Брегович в Ямбол

Световно известният композитор и музикант ще изнесе концерт в града на 5 юни. Той ще участва с „Оркестър за сватби и погребения” във „Фестивал на духовата музика – Ямбол 2009”.  Фестивалът се провежда в рамките на тържествата посветени на деня на град Ямбол.

В Ямбол, Брегович ще представи новия си албум „Алкохол”, както и някои от най-популярните си песни. Цялостната организация на събитието е поверена на музикална агенция „Авангард концерт”.

За концерта ще се използва озвучителната система Ийстърн Акустик (EAW) – супер модерна висяща система, която с необходимия екип от професионалисти ще допринесе за брилянтен звук на предстоящия спектакъл. Концертът в Ямбол ще е безплатен за зрителите, като целта е да утвърди  „Фестивал на духовата музика – Ямбол” като качествено музикално събитие от национален, а защо не и от световен мащаб.
В Ямбол, Горан Брегович и „Оркестър за сватби и погребения” ще пристигнат след концерт в Москва, а след това ще заминат на едномесечно турне в Канада и САЩ. Неизменна  част от оркестъра са прекрасните български певици Людмила и Даниела Радкови.
Фестивалът, който община Ямбол  организира за втора поредна година, ще започне ден по-рано с изпълнения на духови оркестри от страната.

05 юни 2009г., 20.00ч гр. Ямбол

Сподели в: