Концерт за лешояди – третата книга от серията “Лешоядите”

Кървавата битка за пари, власт и за това, кой да заграби България продължава… Зад граница Емил Дъбов започва войната между българските олигарси. Той се свързва с холандска фирма за наемни убийци и прехвърля килър в страната. Разчистването на сметки е потопено в кръв. Настъпва хаос, държавата е в шок, а полицията е безсилна. Двама съперници са премахнати успешно, но при третия най-мощен враг на Дъбов – Турчина – става засечка.

Турчина успява да се скрие, като на свой ред поръчва убийството на Дъбов. Нещо повече – мощно чуждо разузнаване предупреждава холандците да не посягат на Турчина, за да се запази етническият мир в страната. Дъбов разваля договора с наемниците и търси свой начин, по балкански, да премахне врага си. Ще успее ли Емил Дъбов? Дали победата няма да е начало на собствения му край?…

Продължението на “Мечът на групировката” е шокиращ трилър, в който Александър Томов прави дисекция не само на политическия ни елит и кръвно свързаните с него олигарси, но и на цялото общество. Всички ние живеем като в транс, манипулирани от управляващите, групировките, медиите и… страха.

Корична цена: 9, 95 лв.

Премиера: 3 септември 2007 г.

Предишни книги от серията, издадени от ИК “Хермес”: “Мечът на групировката” и “Милион от лукавия

Сподели в: