Концертът на Lady Gaga с хореография повлияна от Салвадор Дали, Дейвид Бауи и Принс

Преди няколко години Lady Gaga дебютира на музикалната сцена в Австралия като подгряващ изпълнител на турнето на Pussycat Dolls. Още тогава тя дава да се разбере, че това ще е новото лице на попа. Днес тя вече се е превърнала в икона, която не спира да зашеметява и шокира публиката с дръзката си визия, екстравагантни тоалети и автентичен глас.

В момента световното турне на кралицата на провокациите „The Born This Way Ball” се вихри в Австралия, а ето какво ще видят хилядите почитатели в София съвсем скоро. На сцената ще бъде издигнат цял средновековен замък. Точно тук ще се развие най-горещото музикално събитие в България. Шоуто на мега звездата със сигурност ще впечатли дори и най-дръзките фенове, съобщиха от "СМЕ".

В Австралия, Гага открива концерта си с песента „Highway Unicorn”, яхнала огромен бял кон. Само няколко минути по-късно ритъмът на музиката се ускорява и тя се преражда на сцената. Симулирайки излизане от утроба, Lady Gaga повежда цялата наелекризирана публика на едно спиращо дъха пътешествие с ударното парче „Born This Way”. И това е само старта на дългата два часа и половина невиждана визуална екстраваганца.

Сюжетът на шоуто е разделен в няколко действия. Комбинацията от засегнати теми е толкова колоритна, както и самата личност на поп кралицатапъстра, ексцентрична и експлозивна. По време на концертите си Lady Gaga непрекъснатo контактува с публиката. Тя засяга наболели обществени теми. Изкуството й е изцяло провокирано от лични емоции и преживявания.

Уникалната хореография на мега продукцията е повлияна, както от ексцентричния Салвадор Дали, така и от впечатляващия Дейвид Бауи и гениалния Принс, но всичко е пречупено през типичната Гага призма. Костюмите са удивителни, визията – вдъхновяваща. Спектакълът е истинско зрелище. В Австралия един от основните декори на сцената е впечатляващ диван, който изглежда като направен от сурово месо.

На 14 август Lady Gaga ще покори феновете в София със страхотните си хитове. Цените на билетите са от 70лв. до 200лв., като могат да бъдат закупени на касите на билетен център НДК, касата на "Арена Армеец" и в мрежата на "Тикетпро".

Още на Kafene.bg:

Кралицата на провокациите Lady Gaga покорява континенти с разтърсващи концерти

Lady Gaga не изневери на себе си и създаде уникален парфюм

Пуснаха билетите с най-ниска цена за концерта на Lady Gaga в България

Lady Gaga избра София за начало на Европейското си турне "The Born This Way Ball"

Сподели в: