Концертът на група IL Divo ще бъде в зала 1 на НДК

Концертът на поп оперната група lL Divo, организиран със съдействието на музикално-продуцентска компания Жокер медиа ще бъде преместен в зала 1 на НДК.

Първоначално за място за събитието, което ще се проведе на 25 септември от 20:00 часа, беше предвидено в зала Арена Армеец.

За групата:

Il Divo е мултинационална оперно поп вокална група, създадена от музикален мениджър, изпълнител и ТВ риалити звезда Саймън Коуел. Създадена в Обединеното кралство. Към днешна дата те са продали повече от 26 милиона албума по целия свят. Il Divo са американецът Дейвид Милър, французинът Себастиен Изамбард, испанецът Карлос Марин швейцарецът Урс Бюлер – тeзи лирични гласове и класическа музика, са решаващи за формирането на мултинационалният квартет в опит да се пресъздаде стила на The Three тенори.

Il Divo пее на испански, английски, италиански и френски език. Група влиза в изданието на Книгата на рекордите на Гинес от 2006.

На 25 април 2007 г., Il Divo участва в American Idol , като събира пари за деца в САЩ и Африка.
На 12 декември 2008 г., Il Divo изпълнява новата си песен на шведския Idol 2008 финал в Арена Globen в Стокхолм.
Като гости на Барбара Стрейзънд са участвали във всички 20 концерта в Северна Америка и са част от турнето "Стрейзънд: Tour" като нейни специални гости.
Групата е класирана на второ място за всички обиколки за 2006 г., генерирайки $ 92,5 милиона брутни продажби.

На 9 юни 2006, Il Divo участва в FIFA World Cup с официална песен, съвместно с певицата Тони Бракстън на живо, по време на откриването мач между Германия и Коста Рика, и отново по-късно в церемония по закриване. Песента е на разположение единствено на гласове от FIFA World Cup и на втория диск от най-големите хитове албуми на Braxton.

Ценовите категории на билетите и позиционирането им остават без промяна от 70 до 190 лв. Всички билети ще са валидни без да бъдат преиздавани.

Билети може да се намерят на касата билетен център НДК – София, централният офис на Eventim и на касите на Арена Армеец София.

Сподели в: