Концертът на Гари Мур на 8 септември

Един от най-виртуозните китаристи в световния рок-енд-рол – Гари Мур – ще изнесе уникален концерт у нас следващия уикенд – 8 септември (събота) – в зала 1 на НДК. Звездата пристига заедно с целия си екип в деня на концерта. С него пътува група от шест музиканти, мениджърски и технически екип, както и трима лични асистенти.

Вече е известен и съпортът на великият китарист от българска страна. На сцената в НДК преди хедлайнера Гари Мур ще се качат българските формации “Литъл Биг Бенд” и “5ХL’, които имат дълга музикална кариера и са изключително популярни в блус средите на България. Всяка от групите ще изпълни едни от най-известните си авторски парчета, както и кавъри на любими блус теми.

Концертът ще започне около 20:00 ч., когато на сцената ще излязат “5ХL”, а около 40 минути по-късно ще се качат “Литъл Биг Бенд”, за да подготвят публиката за впечатляващия концерт на най-великата блус китара на всички времена! Звездата на вечерта – Гари Мур – се очаква да се появи на сцената около 21:00 ч.

Самият той споделя, че много се вълнува за концерта си в София и ще отдели специално внимание на българската публика. Артистът обещава да направи незабравим двучасов концерт на 8 септември като компенсация на всички фенове за дългото очакване. От сцената на НДК ще прозвучат легендарни химни като “Still Got The Blues”, “Spanish Guitar”, “Since I Met You Babe”, Midnight Blues”, “Story Of The Blues” и други, а също и много съвсем нови композиции. Гари Мур обещава да накара всеки от публиката да “полети на магнетичните криле на блуса”.

Билети за шоуто все още могат да бъдат закупени в касите на ТикетПро България в цялата страна и билетния център на НДК.

Още информация за концерта

Сподели в: