„Концертмайсторите“ се завръщат

„Концертмайсторите“ се връщат на сцената за новия концертен сезон. В емблематичния цикъл на „Кантус Фирмус“, който се провежда над 10 години, свирят изявени български и чуждестранни музиканти със световна кариера.

След едногодишно прекъсване на „Концертмайсторите“ Класик ФМ оркестър ще представи в зала „България“ цикъл от 4 концерта с участието на любими български музиканти – цигуларката Мила Георгиева, пианиста Георги Черкин, диригента Григор Паликаров. Цикълът започва на 16 ноември с концерт, в който ще звучат произведения от бразилски композитори под диригентството на Рикардо Авербах, бразилски музикант, възпитаник на НМА „П. Владигеров“.

В „Концертмайсторите“ ще се осъществи и дългоочакваният дебют на изгряващата звезда Елин Колев, който още на 12 години покорява с цигулката си престижната сцена на Карнеги хол в Ню Йорк.

„Концертмайсторите“ се провежда от 2002 година. С този цикъл Класик ФМ оркестър завоюва своята популярност и доверието на публиката. През годините в него са участвали най-добрите български инструменталисти – водещи музиканти на известни европейски оркестри: Веско Пантелеев–Ешкенази, Светлин Русев, Васко Василев и др. Благодарение на успешното развитие на „Концертмайсторите“ българската публика се срещна с някои от най-успешните изпълнители на нашето време: Найджъл Кенеди, Пинкас Цукерман, Максим Венгеров, Шломо Минц, Ричард Клайдерман, Пепе Ромеро и др.

Абонаментната кампания за „Концертмайсторите“ започва на 11 октомври на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и online на ticketsbg.com. Цените на абонаментните карти са от 36 лв. до 128 лв.

Всички абонати, които попълнят анкетна карта, ще имат възможност да участват в томбола за наградите – три безплатни абонамента. Наградите ще бъдат изтеглени в предаването „Сутрешно кафе“ на Класик ФМ радио в седмицата преди първия концерт. Работно време на касата 9:30–13:30; 15:00–19:00 ч. и online на ticketsbg.com.

Сподели в: