Контрабасов концерт на възглавници

На 22 февруари, от 11:00 и 17:00 ч. в Съюза на архитектите в България ще се състои Контрабасов концерт на възглавници.

Нашето запознаство с чешката култура и музика ще продължи с помощта на гиганта в оркестъра – контрабасът.Той е висок почти два метра и тежи около единадесет килограма, а ако се отваряше, в тялото му спокойно можеше да се скрие цял човек. Често оприличаван на слона, контрабасът има дебел глас и завидни способности да кара малки и големи да затанцуват в подадения им ритъм.Не един, не два, а цели три контрабаса ще покорят сцената с цялото си великолепие в Контрабасов Концерт на възглавници.

Музиката ще звучи под майсторските ръце на д-р Свобода Боздуганова, специализирала в Чехия, която е прочута с контрабасовите си традиции из целия свят. Боди, както я наричат приятелите й, е позната на българската сцена с участието си в различни джаз формации. Тя не се ограничава жанрово и вече е доказала, че има бъдеще както в класиката, така и в джаза. Тя се изявява и като солов изпълнител има зад гърба си има редица контрабасови рецитали, както и многобройни участия в концерти.Партньори на Боди на сцената ще бъдат две нейни ученички в софийското Музикално Училище – Деа Майсторска и Калина Андреева, а на пианото ще се включи Венета Нейнска.

На 22 февруари, в рамките на Контрабасов Концерт на възглавници, ще се проведе Работилница на възглавници, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали, с помощта на творчески екип “Онче Бонче”. Участието в работилницата е безплатно.

За билети и резервации: www.pillows.bg

„Концерт на възглавници” е проект на Модо България и се осъществява с подкрепата на Детски Дневник, Калинел и FunBook.

Сподели в: