Конкурс Хлапетата и Чарли““

ТV7 съвместно с НУИИ „Илия Петров” и галерия „Дебют” организират „Хлапетата и Чарли” – Национален конкурс за детско творчество с герой Чарлз Чаплин.

Цел на конкурса:
Детството на поколения хлапета, родени през ХХ век, е минало с филмите на нямото кино и в компанията на Чарли Чаплин – един от големите, знакови гении на всички времена. Но новото поколение деца – хлапетата на ХXI век, са други. Те си играят с компютри, познават всевъзможни големи, малки, истински и най-вече купища измислени „звезди”. Постоянно са „съблазнявани” да участват във всевъзможни рекламни „конкурси” събуждащи потребителското в тях. Те, обаче, не познават кумира на своите родители – Чарли Чаплин – истинска вселена от талант, енергия, любов и хуманизъм. Най-добрият начин да приобщим децата от новата генерация към ценностите на Чаплин е чрез неговото изразно средство – творчеството. Рисунката е най-личният начин на изразяване и хлапетата могат точно така да бъдат предизвикани, привлечени за творчество, вдъхновени и стимулирани от филмите на Чаплин, които ТV7 ще излъчи от 13 декември 2007 до 21 март 2007.

Възраст на участниците:
В конкурса могат да участват деца и ученици от 6 до 18-годишна възраст
в три възрастови групи:
Първа – от 6 до 10 години
Втора – от 11 до 14 години
Трета – от 15 до 18 години

Ако участват деца от професионални училища по изкуствата и школи, те ще бъдат оценявани отделно и ще се конкурират помежду си във всяка от трите възрастови групи.

Конкурсни жанрове:

портрет, рисунка, комикс, домашно видео – видеоклип

Материали:
Участниците могат да изпращат произведения изпълнени с материали по техен избор:
–  графични рисунки в духа на чернобелите филми изпълнени с молив, туш, креда
–  рисунки изпълнени в цвят – акварел, темпера, гваш, цветни моливи, пастели, флумастри, маркери, както и в смесена техника, колаж ( в т.ч. и изображения постигнати чрез компютърни технологии)
–  в раздела за видеоклип носителят е DVD, а клипът не е по-дълъг от 1 минута

Формат на листа:  по избор, но не по голям от 50 см / 70 см

На гърба на всяка рисунка или на обложката на dvd-то трябва да има точна информация за участника: трите имена, възраст, дом. адрес, телефони за връзка, училище, клас.  Ако участникът е член на школа по изкуствата, нека също я посочи.

Срок:

Краен срок за изпращане на конкурсните произведения (дата на пощенското клеймо) 31 март 2008 г.

Адрес на конкурса: София 1407 бул. „Джеймс Баучър” №100, TV7, за конкурса „Хлапетата и Чарли”

Награди:
Специално жури ще излъчи по три наградени творби във всяка възрастова група, както и една специална награда за видеоклип. Наградите са DVD плейъри, а за видеоклипа и излъчване по TV7. Наградените и номинираните от журито творби ще бъдат показани в изложбата „Хлапетата и Чарли” в галерия „Дебют” (София, бул. „Васил Левски”’62) от 16 април 2008 г. Наградените автори ще бъдат поканени да гостуват в предаването за култура на TV7 „5 по Рихтер”.

Сподели в: