Конкурс "Моята студентска зелена Коледа"

Тази година Коледата няма да е бяла, а … зелена 🙂 Фондация ЕкоОбщност, Uneco Eco club и Еко Клуб УНСС представят

конкурса "Моята студентска зелена Коледа"

Може ли Коледа да е зелена? А трябва ли? Може ли и как нашата Зелена Коледа да осигури една истинска снежна Коледа? Изобщо – има ли нещо объркано в заглавието на този конкурс?

Имате ли свежи, най-обикновени или съвсем нестандартни, интересни, ефектни и каквито други ИДЕИ за това как да превърнем Коледа в празник и за природата? Как ще се подготвите и как ще изкарате Коледа така че да оставите съвсем малка или дори никаква следа върху заобикалящата ни природна среда?

Ако вие сте студент или дипломирал се студент, който обаче пази онзи дух от университета, и искате да участвате – споделете какво планирате и ще направите по време на празниците тази Коледа – къде ще бъдете, как ще пътувате, какво и как ще сготвите, а накрая и какво ще се случи с отпадъците от празника.

Категориите:
– Коледа с най-малко емисии (не на банкноти, а на парникови газове! 🙂
– Коледа с вкусна местна храна, сготвена и хапната с най-икономично ползване на вода;
– Коледа с почти нулев отпадък.

Запазваме си правото и на категория "Коледа, която надхвърля и най-смелите ни очаквания" – ако идеите ви ни изненадат далеч отвъд предложените по-горе.

За всяка от категориите има насочващи въпроси в секция "Дискусия" към събитието.

Очакват ви симпатични и полезни наградки, които ще направят връзката с природата по-истинска и лична: чудесни керамични чаши (уникална авторска изработка на нашата приятелка Гергана Ангелова), най-свързващите с българската природа календари и албум на фотографа Александър Иванов, който ни дарява с погледа на птиците към Земята; книги с идеи как да станем по-добри приятели на планетата и флашки с други скрити идеи в тях.

Изпратете идеите си до 13.12.2016 г.
на ел. адрес: office@bepf-bg.org
с тема на съобщението: "Моята студентска зелена Коледа"
в текстов файл (DOC или ODT формат).

Не забравяйте да изпратите и вашето име, възраст, учебно заведение, град, ел.адрес и телефон за контакт.

Приятното приятелско събиране за награждаване и споделяне на най-добрите и отличени идеи ще се състои на 15.12.2016 г. от 18 до 19:15 ч. в Лабораторията за градски дизайн, бул. "Христо Смирненски" 1 (на гърба на УАСГ, влиза се от пряката на бул. "Христо Смирненски", след бариерата). В духа на конкурса, носете си собствени чаши (за многократна употреба), за да има в какво да ви сипем сок! 🙂

При въпроси и за връзка с нас:
office@bepf-bg.org
тел. 0882 620 948

Очакваме идеите ви!

Конкурсът се осъществява с подкрепата на Фонд за реформи, свързани с участието на гражданското общество по проект "Климатът зависи от нас"

Сподели в: