Конкурс Лятно кратко кино в Антракт

От 5 до 1 юли кафе-галерия Антракт в София обявява конкурс за късометражен филм.

Регламент:

1. Целта на конкурса Лятно кратко кино в Антракт е откриване и промотиране на нови таланти в киното, предизвикателство за
любители и професионалисти.

2. Темата на всеки филм трябва да е “INTERMISION”. Което преведено е : “прекъсване, пауза, антракт, междучасие, почивка,
прескачане”. Може да се използва всеки от горепосочените синоним за тема на филма, като условието е да бъде пряко свързана със сюжетната линия.

3. Право на участие в конкурса имат и международни филми , като всички трябва да са продължителност до максимум 3 минути.

4. Филмите могат да бъдат произведени на всякакъв видео и филмов носител,както и да бъдат заснети с камера, телефон или фотоапарат.

5. Няма ограничение към вида кино или жанра на филма. Могат да участват игрални, документални, анимационни и експериментални филми. Всички филми, съдържащи форми на насилие, расизъм, етнически и религиозни провокации, както и
порнографско съдържание ще бъдат дисквалифицирани.

6. Формулярите за участие и дисковете с филми се подават в клуб-галерия Антракт, като крайният срок е 25 юни 2014г., 20.00 ч.

7. Селекционна комисия, съставена от 3 души, представители на различни области, свързани с киното, ще избере 15 филма,
които ще участват в надпреварата.

8. Селектираните 15 филма ще бъдат обявени на 30юни (понеделник).

9. Селектираните филми ще бъдат прожектирани на открито пред публика на 1 юли 2014г. От 22.00ч. в двора на клуб-галерия Антракт.

10. Компетентното жури ще избере най-добрия филм от селектираните 15.

11. Голямата наградата за късометражен филм ще бъде връчена в ноща на прожекцийте.

Място: кафе-галерия Антракт – бул. "Мария Луиза" 17

Сподели в: