Конкурс за сценарий на Lost Vulgaros

Филмова компания Lost Vulgaros обявява конкурс за сценарий за участие в сборен филмов проект от късометражни филми на български режисьори.

Този конкурс се обръща към младите филмови продуценти, сценаристи и режисьори на България. Крайната му цел е да събере десет къси епизода, заснети от различни екипи, които да съставляват един пълнометражен игрален филм. В конкурса може да участва всеки, под каквито и да е имена и с колкото иска сценария. Единственото изискване е да бъдат спазени следните условия и провокации:

1. Всеки свободно тълкува заглавието и подзаглавието на проекта – „Gara Bulgara : двама непознати мечтаят заедно

2. Филмът може да е от всякакъв жанр – с дължина от 7 до 10 минути.

3. Авторите на одобрените проекти се задължават да произведат и предоставят за селекция късометражните филми в срок, поставен от Продуцента.

4. На по-късен етап на всеки от екипите ще бъде предоставена основната музикална тема на филма, която те свободно ще могат да преработват и ремиксират.

5. Документите за участие :
– синопсис,
– анотация,
– сценарий,
– режисьорска експликация /в свободен текст/,
– координати за контакт

изпращайте на : gara-bulgara@lostvulgaros.com

Краен срок за подаване на проектите – 1 юни 2008.

От всички подадени проекти ще бъдат пре-селектирани 30, които ще бъдат поканени за производство на филмите. От готовите филми ще бъдат избрани минимум 10 които ще влязат във финалния продукт. С всеки един от участниците ще бъде сключен договор и евентуалните приходи ще бъдат разделени между тях. Продуцентът се задължава да осигури реклама и разпространение на готовия филм.

„Свръх-целта” на този проект е да покаже, че в България има младо кино, че има талантливи „деца”, които са готови да определят бъдещия облик на българското кино!

Сподели в: