Конкурс за пътепис на тема "Где е земният рай?"

“Днес, 150 години след раждането на Алеко Константинов, си припомняме неговата страст да пътува, желанието му да опознава нови места и народи, да ги сравнява с българската действителност от края на ХІХ в. Писателят обича природата и описва възторжено нейната красота, но в същото време с внимателен, понякога и безпощаден поглед преценява социалната обстановка и нравствеността на хората, заобиколени от нея, най-вече в големите градове. Този конкурс на Public Republic се опитва да припомни и – доколкото е възможно – да възроди духа на Алековото наблюдение, способността да обичаш природата и хората, но в същото време да бъдеш наблюдателен към проблемите и конфликтите в техния начин на живот. Обект на описание могат да бъдат различни места в България и целия свят. Важното е да притежавате чувство за хумор, критична наблюдателност и себенаблюдателност. Пътеписите не трябва да надхвърлят обем от 1200 думи.”
проф. дфн Милена Кирова

Мултимедийното списание “PublicRepublic”, с подкрепата на Немско-българското дружество в Хамбург и Дружеството за българо-немски икономически и културни връзки, Германия, организира от 24 май до 10 септември 2013 г. конкурс за пътепис на тема „Где е земният рай?”.

Текстовете ще бъдат оценявани от жури в състав: проф. Милена Кирова (литературен историк и критик) – председател на журито, проф. д-р Кирил Топалов (съветник на Президентството по културата, духовното развитие и идентичност), проф. д-р Николай Чернокожев (преподавател в СУ и автор на книги по Възрожденска литература и литература след Освобождението), Здравка Евтимова (писател), д-р Дария Карапеткова (гл.ас. в Катедрата по италиански в СУ, преводач и автор на книги за съвременна италианска литература), Оля Стоянова (журналист и писател), Драгомир Симеонов(журналист).

Първа награда — електронен четец.

Втора награда — две нощувки съз закуска и вечеря в петзвездния хотел “Премиер” в Банско.

Трета награда — електронни книги на Милена Кирова, Кристин Димитрова, Здравка Евтимова, Елин Рахнев и Керана Ангелова от издателство Public Republic Publishing.

Отличените на първите три места автори ще получат грамоти и ще бъдат издадени в електронна книга – юбилейно издание на Public Republic.

За допълнителна информация и въпроси: konkurs@public-republic.com.

Сподели в: