Конкурс за модна скица на облекло с мотиви от корейската азбука

Корейското посолство обявява конкурс за модна скица на облекло с мотиви от корейската азбука. Конкурсът се провежда за пръв път и е насочен към студенти, интересуващи се от моден дизайн.

Всеки желаещ да се впусне в модното приключение може да изпрати между 5 и 7 скици, представящи дизайнерска концепция, вдъхновена от духа на корейската азбука или съдържаща елементи от нея.

Критериите за оценка включват креативност, практичност, артистичност и съвременност на модела, а председател на журито ще бъде лично Н. Пр. посланикът на Република Корея в България.

Присъждат се: първа награда (1000 лв. и възможност за реализация на 3 от скиците), втора награда (600 лв. и възможност за реализация на 2 от скиците), трета награда (400 лв. и възможност за реализация на една от скиците).

Скиците могат да бъдат доставени лично или по пощата на адрес: Посолство на Република Корея, София, бул. "Драган Цанков" 36, ет.7 А.

Срокът за заявление за участие и изпращане на материали е 31 май 2016.

Хангъл е азбука, създадена от един от най-великите корейски владетели – крал Седжонг, управлявал по време на династията Чосон (1392-1910). Изчистените форми на буквите с прави черти и ъгли и съвършени окръжности са елементи, които прекрасно се вписват в съвременните модели на модните дизайнери. А символиката на азбуката е вдъхновение за много творци – гласните изобразяват небето, земята и човека, а изписването на съгласните наподобява особеностите на говорния апарат при произнасянето на съответния звук.

Повече за участието вижте в сайта на посолството.

Сподели в: