Конкурс за къс разказ, посветен на Пловдив

178 автори участват в националния конкурс за къс разказ, посветен на Пловдив

Награждаването на победителите е на 30 ноември, от 18.30 часа, в книжарница „Форум” в мол „Галерия Пловдив”

178 автори от цялата страна участваха в Националния литературен конкурс за къс разказ, посветен на Пловдив. Конкурсът е обявен от Община Пловдив – Дирекция „Култура”, отдел „Любителско творчество” и се провежда със съдействието на мол „Галерия Пловдив” и „Сиенит Холдинг”, г-жа Тони Симидчиева, туристическа агенция „Ана Травел”, ресторант „Одеон”, пицарии „Златна круша” и с медийното партньорство на Радио Пловдив. Победителите в него ще бъдат наградени на официална церемония на 30 ноември, от 18.30
ч., в книжарница „Форум” в мол „Галерия Пловдив”.

Творбите са оценявани от жури в състав: председател – литературният критик проф. Огнян Сапарев и членове писателят Здравко Попов и поетесата Елена Диварова. След като изчете постъпилите 178 разкази на 178 автори от цялата страна журито взе решение да не присъжда първа награда /500 лв./. На 30 ноември ще бъдат връчени две втори награди /по 300 лв./ на Даниела Иванова Кирчева от Кричим за разказа „Поклонението на полковника в Пловдив” и на Бисера Минкова Дживодерова от Велико Търново за разказа „И ще отидем в Пловдив”. Две трети награди /по 150 лв./ ще получат Гергана Благовестова Минова от Пазарджик за разказа „Ний в живота братя бяхме” и Йоан Марианов Гоцев от Пловдив за разказа „Отплата”.

Няколко автори ще бъдат отличени със специални награди: уикенд за двама в СПА хотел в Банско, осигурен от „Сиенит холдинг”- на Кръстьо Иванов Раленков от Бяла Слатина за разказа „Дръндай! Дръндай!”, екскурзия до Гърция, осигурена от туристическа агенция „Ани Травел” – на Гинка Стефанова Филиповска от София за разказа „Хисар капия”, вечеря за двама в ресторанта на хотел „Одеон” – на Стоянка Светозарова Николова от Пловдив за разказа „Неделна разходка”, вечеря за двама в пицария „Златна круша” – на Ина Тодорова Иванова от Пловдив за разказа „Дим и изпрано пране”.

Сподели в: