Конкурс за късометражен филм на тема “Burst”

За втора поредна година Кратко Кино в Антракт предизвиква всички в надпревара за най- добра късометражка.

1. Целта на конкурса Кратко Лятно Кино е откриване и промотиране на нови таланти в киното, предизвикателство за
любители и професионалисти.

2. Темата на всеки филм трябва да е “Burst”. Което преведено е: “пръсване, взрив, изблик, избухване, пукване, сцепване”.
Може да се използва една от всички от горепосочените думи, като заглавие или тема на филма, като условието е да бъде пряко свързано със сюжетната линия!

3. Право на участие в конкурса имат и международни филми, като всички трябва да са с продължителност до максимум 5 минути.
Всяко филмче, надвишаващо времето, автоматично се дисквалифицира от конкурса.

4. Филмите могат да бъдат произведени на всякакъв видео и филмов носител, както и да бъдат заснети с камера, телефон или фотоапарат.

5. Няма ограничение към вида кино или жанра на филма. Могат да участват игрални, документални, анимационни и експериментални филми. Всички филми, съдържащи форми на насилие, расизъм, етнически и религиозни провокации, както и порнографско съдържание ще бъдат автоматично дисквалифицирани.

6. Формулярите за участие и дисковете с филми се подават в клуб-галерия Антракт, като крайният срок е 22 май 2015 г., 20.00 часа.

7. Селекционна комисия, съставена от 3 души, представители на различни области, свързани с киното, ще избере най- добрите 15 филма, които ще участват в надпреварата.

8. Селектираните 15 филма ще бъдат обявени на 23 май 2015г. (сутринта) на страницата на Антракт в фейсбук.

9. Селектираните филми ще бъдат прожектирани на открито пред публика на 23 май 2015г. От 21.00ч. в двора на клуб-галерия Антракт.

10. Компетентното жури ще избере най-добрият филм от селектираните 15.

11. Голямата наградата за късометражен филм ще бъде връчена в ноща на прожекциите, както и другите подгласни избрани.

Интформация
 WWW.GALLERYANTRAKT.COM
фб страница
адрес :София, бул.Мария Луиза 17
0887140026 ; 0899102586

Сподели в: