Конкурс за красота на монахини организира италиански свещеник

Италиански свещеник организира конкурс за красота сред монахини, съобщава вестник "Кориере дела сера". Желаещите да участват, тряба да изпратят снимка на отец Антонио Рунджи от южната епархия Мондрагоне, който ще помести фотосите в своя блог. Неговите читатели ще могат да гласуват онлайн за най-красивата според тях монахиня.

"Наистина ли смятате, че всички сестри монахини са стари, сбръчкани и унили? Днес вече не е така, защото у нас има и млади сестри, пълни с живот, по-специално пристигнали от чужбина", обяснява пред вестника инициаторът на конкурса.

"Конкурсът е начин да покажем, че има и красота, различна от онази, която виждаме по телевизията, че има и друга хубост, друг чар, изпълнен с повече свян, който идва от сърцето и от душата", продължава отец Рунджи.

"Би било интересно, ако през следващите години се организира истински конкурс с награди, които да отиват за благотворителни инициативи на самите религиозни институти, от които са част монахините. Не изключвам възможността монахините в бъдеще да участват и в специална секция на "Мис Италия“, обяснява отец Антонио Рунджи.

Сподели в: