Конкурс за българско хайку на тема "Сняг"

Покана за участие във Втория български кукай, който ще се проведе от 1 ноември до 20 декември 2015 г. от блога "Диви люляци". Кукай е конкурс за хайку, в който няма жури и редактори, а самите участници оценявят творбите на колегите си.

Правила:

Темата на конкурса е "сняг" и всички нейни производни думи. Всеки автор има право да участва само с едно хайку. Крайният срок на изпращане на творбите е 7 декември 2015 г. Адресът за изпращане е: kukai.bg@gmail.com.

Напишете вашето хайку в самото съобщение, а не като прикачен файл. Прикачени файлове няма да бъдат отваряни. Подпишете вашето хайку. Имената на авторите ще бъдат разкрити в края на конкурса, при обявяване на резултатите.

След 7 декемри хайку творбите ще бъдат номерирани в списък, който ще бъде изпратен обратно на участниците за гласуване.

Всеки автор има право да даде 3 оценки за 3 различни хайку, съответно 3 точки, 2 точки и 1 точка. Например № 23 – 3 точки, № 5 – 2 точки, № 78 – 1 точка.

Краен срок на гласуване – 14 декември.

След преброяване на гласовете, резултатите ще бъдат публикувани в "Диви люляци – блог за съвременно българско хайку"

Много важно условие за провеждането на всеки кукай е анонимността. Изпратените хайку не трябва да са публикувани или показвани никъде преди това.

*Забележка: Ако вдъхновението ви отведе към романтична сцена, моля когато избирате думите, да се съобразите с факта, че някои от участниците в кукая може да са деца.

Още по темата:
 

Сподели в: