Конкурс за български фентъзи роман

Списание Сборище на трубадури, Човешката библиотека и издателство MBG Books обявяват "Конкурс за български фентъзи роман" за откриването на истински добрия български фентъзи роман, информира "Човешката библиотека".

Изисквания за участие:

Очакваме вашите творби в електронен формат – rtf или doc, написани възможно най-грамотно на български език във формата му на класическа кирилица. Жанрът е фентъзи в най-широкия му смисъл – позволени са всякакви пълчища, диви, елфи, мрачни вампири, летящи амфибии, чудовища, демони, нехора, населяващи всевъзможни магични фантазийни светове и офентъзена реалност, важното е да ни разкажете искрено и страстно за вашата несънувана възможна нереалност или бленувана невъзможна реалност. НО внимавайте сериозно с писмените излияния на непредизвикана жестокост към човешки, животински и инопланетянски видове – откровените гнусотии няма да бъдат толерирани.

Няма ограничения за обем, нито за брой произведения от един автор. Единственото изискване е романът да бъде завършен, като е допустимо и използването на умерено отворен финал с цел разгръщане на идеята в евентуална поредица. Ще се радваме , ако придружите своите произведения и с кратка анотация-представяне на идеята, героите и самите себе си. Допуска се писането под псевдоним и активното участие на всяко алтер-его.

Голямата награда е издаването на най-добрия български фентъзи роман под шапката издателство MBG books след професионална редакция и коректура. Не липсват и много поощрителни награди под формата на книги за първите отличили се, както и публикуване на части от вашите романи в електронно списание Трубадурите. Специалната награда на ЧБ е за най-окрилените от вас – издаване в електронен формат на отличило се и покриващо критериите на чобитската общност заглавие. 

Организаторите си запазват правото да не присъждат първа и специална награда при липса на достоен за това кандидат. Но се надяваме да не се стига до подобни нежелани варианти, като вярваме искрено, че най-добрите български фентъзисти точно сега четат настоящия текст и се вдъхновяват.

Крайният срок за участие в конкурса е: 15 септември 2012. Получени след тази дата работи могат да бъдат разглеждани само извън рамките на конкурса.

Журито ще оценява романите напълно анонимно и независимо. Членовете са активни четящи блогъри, хора, обичащи искрено книгите и професионалисти, заминащи се с книгоиздаване, с различни вкусове и ценности, но разбиращи безусловно от добри заглавия. Всички те са официални членове на MBG books, Трубадурите и Човешката Библиотека.

Изпращайте своите произведения на мейл: contest@mbgbooks.eu. Не забравяйте да упоменете своето име, както и имейл, телефон или адрес.

Сподели в: