Конкурсът Майстори на рисуваното капучино“ в кафене „Онда““

Победителите!

На 15 март 2008 г. от 17 ч. ще се състои за първи път в България конкурс за рисунки върху капучино в кафене "Онда" . Организатор е електронно списание за изкуство, култура,свободно време Kafene.bg в партньорство със Spetema Caffe.

Участниците ще се състезават в две категории – за професионалисти и за любители. Всеки ще има на разположение до 5 минути да изработи своето произведение с предварително предоставените от домакините от  “Онда” материали – мляко и кафе. Поканени за присъствие са журналисти, специалисти и любители на кафето и кафе културата.

Голямата награда за победителите в двете категории ще бъдат екскурзия до Италия (любители) и парична награда в размер на 300 лв. (професионалисти). За завоювалите второ и трето място също са предвидени подаръци. Майсторите на рисуваното капучино ще бъдат оценявани от взискателно жури  с представители на организаторите.

Първите желаещи да се включат в конкурса вече заявиха своето участие на електронен адрес konkurs@kafene.bg. Задължително условие за регистрация  на участниците е да изпратят снимка на своя авторска творба върху капучино. Регистрацията ще продължи до 13 март.

Идеята за конкурса е заимствана от  изкуството “Лате арт”, което набира все повече популярност по целия свят. Ежегодно се провеждат обучителни курсове и състезания както в Италия, родината на капучиното, така и в други страни по цялото земно кълбо.

“Целта на този конкурс е да се повиши познаването на кафе културата у нас и да се представи един нов поглед към приготвянето на кафе, което е не просто технология, а своеобразна форма на изкуство”, смятат организаторите.

Луиджи Лупи и Лате арт

Сподели в: