„Конете от Катаринаберг“ от Инга Линдстрьом

В края на месец юли издателство „Апостроф“ публикува втората книга от поредицата Любовни истории от Швеция –  „Конете от Катаринаберг“ от Инга Линдстрьом. Инга Линдстрьом е псевдоним на известната немска писателка, сценаристка, журналистка и драматург Кристиане Задло. Под този псевдоним тя пише любовни и семейни истории, чието действие се развива в Швеция. Книгите ѝ са изпълнени с много романтика и напрежение. Действието им се развива на фона на приказни пейзажи: романтични езера, прекрасни къщи, уютни кафенета, живописен архипелаг.

Освен романи Инга Линдстрьом пише и сценарии. Филмите ѝ се излъчват по SAT1, ZDF и много от тях са познати и на българския зрител. Работи и по много от филмите на Розамунде Пилхер и Ута Данела. Едноименният филм по книгата „Конете от Катаринаберг“ е излъчен през лятото на 2011 г. по bTV Cinema. Режисьор е Майкъл Щайнке, а в лентата участват актьорите Сюзън Гартнер, Стефан Лука, Волкерт Краефт, Оливия Силхави и др.

Сюжетът на романа ни отвежда в красивия замък Катаринаберг, където Ева, като служител на аукционна къща и специалист по история на изкуството, трябва да даде оценка на колекция от антики. Този служебен ангажимент тя решава да съчетае с дълго планираната почивка с дъщеря си Аника – прекрасна млада дама, която обаче е изпаднала в тежка депресия след нелепата смърт на баща ѝ.

В замъка Ева разбира, че земевладелецът Улф Нордквист се нуждае от пари и затова е принуден да продаде колекцията си от произведения на изкуството. Само че той пази в тайна намеренията си от своя син Петер, който е лекар и коневъд в съседното имение.

Обкръжението на конете се отразява много благотворно на Аника. Тя си възвръща увереността, смелостта и желанието за живот. А Ева и Петер постепенно се сближават и се влюбват. Петер обаче научава истинската причина за посещението на Ева – любимата му работи за аукционна къща и е в замъка, за да оцени безценната колекция антики. Той се чувства предаден от Ева, а тя трябва да избира между чувствата и работата си.

За автора

Инга Линдстрьом е псевдоним на известната немска писателка, сценаристка, журналистка и драматург Кристиане Задло. Родена е на 25 януари 1954 г. в Равенсбург.
Кристиане Задло следва английска и немска филология и право във Фрайбург и Мюнхен. Работи като асистент-режисьор и помощник-драматург в Общинския театър във Фрайбург. Работи като драматург за „TaurusFilm“. Журналист е на „Зюддойче Цайтунг“, „Космополитан“ и „Баварското радио“.
От 1991 г. пише сценарии. Филмите ѝ се излъчват по SAT1, ZDF и много от тях са познати и на българския зрител с излъчванията им по „Диема Фемили“. Работи и по много от филмите на Розамунде Пилхер и Ута Даниела.

Под псевдонима Инга Линдстрьом пише любовни и семейни истории, чието действие се развива в Швеция. Повечето от тях постигат невиждан успех, когато са филмирани за ZDF. Книгите ѝ са изпълнени с романтика и напрежение. Действието се развива на фона на приказни пейзажи: романтични езера, приказни къщи, уютни кафенета, живописен архипелаг…

„Конете от Катаринаберг“
Инга Линдстрьом

поредица Любовни истории от Швеция
Дата на излизане: 31 юли 2012 г.
Превел от немски: Цветелина Лакова
Обем: 128 стр.
Корица: мека
Формат: 13х20 см.
Цена: 6,99 лв.

Сподели в: