Комити с 12 български знамена се качват на сцената на зала 1 на НДК

Стиховете и образът на Христо Ботев вдъхновяват в необикновения спектакъл на “Чинари” – “Възрожденски разкази”
 
12 български знамена в ръцете на комитите–танцьори от ансамбъл “Чинари” ще се развеят в патриотичен дух и ще “превземат” сцената на зала 1 на НДКв понеделник вечер – 28 ноември! Още с първите акорди публиката ще се потопи в атмосферата на спектакъла “Възрожденски разкази”, в който танцът, музиката и поезията на Христо Ботев се преплитат смело и завладяващо, под съпровода на “Софийски Духов оркестър”.

Началото на необикновеният спектакъле по стихотворението “Майце си”- емблематично в творчеството на Ботев, а в тази вечер ще си припомним още от най-силните и съкровени стихове на големият българин и патриот. За неповторимото усещане на епохата на Възраждането ще допринесат 45 музиканти от “Софийски Духов оркестър” с диригент Юли Дамянов, етно-група “ETNOTIX”, трио “Булгарина”, мъжки квартет “Българи” и разбира се танцьорите от ансамбъл “Чинари”.Патриотична нотка ще добавят и костюмите-реплики на носените по това време облекла, специално поръчани и ушити така, че да изглежда максимално автентично и същевременно да са удобни за танцуване.Сред акцентите на вечерта ще бъде итанцът “Молитва” -вдъхновен от едноименното произведение. В него 12 момичета,под съпровода на нежни вокали и кавал, сглобяват пъзел от 12 части, в който ще разпознаем ликът на Ботев.
 
“Да си припомним силата на възрожденскиятдух е посланието на спектакъла”, споделя режисьорът му и хореограф Асен Павлов. “В днешните мъгливи времена, като че ли имаме нужда точно от това” – добавя още той.
 
Премиерата на “ВЪЗРОЖДЕНСКИ РАЗКАЗИ” на ансамбъл “Чинари” е на 28 ноември в зала 1 на НДК!С танц и музика, под съпровода на пъстра палитра от музикални инструменти, “Чинари” ще ни припомнят стиховете-шедьоври на Ботев, които вплетени в ритъма на музикално-танцовия спектакъл, ще въздействат за пробуждане на националния дух и гордост.
 
Билетивсе още могат да се закупят в мрежата на Ticketportal.bg, в Билетен център в НДК, касата на зала “Арена – Армеец”, книжарници Booktrading, бензиностанции OMV,  Office1Superstore, “На тъмно”. Цената им е от 10 до 40 лв, според мястото в залата.
 
Можетедасеприсъединитекъмсъбитиетовъвфейсбук – ТУК.
Билети можете да поръчате  – ТУК.
 

Сподели в: