Комедията "Недосегаемите" се превръща в кино феномен

Създаден по действителна история и с рафинирано чувство за хумор, комедията Недосегаемите се превръща в европейски кино и културен феномен.

След инцидент с делтапланер Филип (Франсоа Клузе), богат аристократ, загубил съпругата си, наема като болногледач безработния Дрис (Омар Си). Чернокож младеж, мюсюлманин, израстнал в предградията и току-що излязъл от затвора, той изглежда възможно най-неподходящият човек за работата. Опознавайки се, двамата редуват Вивалди с музиката на “Earth, Wind & Fire”, „моркова” с „тоягата”, костюмите с анцузите. Техните коренно различни светове се кръстосват, докато мъжете свикват един с друг. Помежду им се заражда лудешко и забавно приятелство, неразбрано от близките на Филип, но толкова силно и неочаквано, че. ги прави недосегаеми.

Недосегаемите демонстрира по оригинален и увлекателен начин, колко лесно истинското приятелството размива всички социални и икономически различия. Изпъстрен с провокации, разбити бариери и много хумор, във Франция филмът е оценен като културното събитие на годината.

Естествен отзвук от представянето на филма са наградите, които екипът печели за работата си, с която продължава да руши предразсъдъците и извън големия екран. Ролята на Дрис донася на популярния френски актьор Омар Си награда „Сезар” за главна мъжка роля, а Франсоа Клузе е номиниран в същата категория. Омар е първият актьор от африкански произход, който печели това отличие. Двамата актьори си поделят и наградата в същата категория на Международния филмов фестивал в Токио, където Недосегаемите е обявен за най-добрия филм на фестивала. Лентата има още осем номинации за „Сезар”, сред които за най-добър филм и най-добър оригинален сценарий.

Сценарият и режисурата на Недосегаемите са дело на екипа Ерик Толедано и Оливие Накаш. Екранни партньори на Си и Клузе са Ан Льо Ни, Одри Фльоро, Антоан, Грегоар Остерман, Клотилд Моле, Мари-Лор Дескуро, Кристиан Амери, Жан-Франсоа Кейри и Алба-Гая Белуджи.

Недосегаемите излиза на голям екран в България на 11 май 2012 г.

Още на Kafene.bg:

Скарлет Йохансон получи своя звезда на Алеята на славата в Холивуд

"Скалата” се присъединява към Брус Уилис в "G.I.Joe: Ответен удар"

Джеймс Бонд се завръща в "007 Координати: Скайфол" на 26 октомври

Сподели в: