Колела, танци и тебеширени рисунки оживиха парка Заимов

На 29 септември в столичния парк Заимов се проведе 11-тото издание на детския велокрос на най-големия детски портал Az-deteto.bg.

Състезанието беше наистина оспорвано с толкова много участници, че се наложи да има няколко старта за отделните възрастови групи.По традиция първи на старта бяха най-малките и най-нетърпеливи участници – до 5-годишна възраст, след тях от стартовата линия тръгнаха 5 и 6-годишните, веднага следвани от децата на 7 и 8 години, на 9 и 10, а последни, но не и по важност бяха „ветераните“ на възраст до 12 години.

За доброто настроение се погрижиха танцьори от „Pretty Dance Hall". За малките художници имаше зона за рисуване с тебешири.

Победителите:

В групата на най-малките до 5 години: на първо място финишира Тодор Петров, плътно следван от Боримир Гаврилов и Преслав Кожухаров; в групата от 5 до 6 години за златен медал се пребори Ивайло Георгиев, за сребърен – Стоян Шукалов, а бронзов медал спечели Йордан Шейтанов; в групата на 7 и 8-годишните на първо място финишира Николай Витанов, следван от една много смела малка дама на име Анастасия Каменова и на трето място е Михаил Михайлов; при 9 и 10-годишните, както и при всички останали беше много оспорвано, но накрая пръв успя да финишира Мартин Иванов, следван от Валентин Башев, а веднага след него беше Васил Черкезов; и последни, но не и по важност бяха групата на най-големите от 11 до 12 години, като при тях класирането е следното: на първо място завърши Кристиян Ляпев, на второ – Борис Костов и на трето е Филип Хаджииванов.

 

 

Сподели в: