Колекция с неиздавани досега песни на Барбара Стрейзънд

Американската певица, театрална и кино актриса, композитор, филмов продуцент, режисьор и носител на две награди „Оскар” – несравнимата Барбара Стрейзънд пази в личния си музикален архив всички записи и ленти, които е направила през последните 50 години. Сега, певицата е готова да сподели с публиката 11 неиздавани до момента песни, записани в различни периоди от кариерата й – от далечната 1963 година до днес. Колекцията „Release Me” излиза на 29 октомври от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

С ненадмината по успех и постижения звукозаписна кариера, Барбара Стрейзънд е издала над 60 албума, всички за лейбъла Columbia Records (Sony Music). В много от сесиите за тези албуми, тя е записвала песни, които след това никога не са били публично издавани. Всички тези записи са част от архива на певицата. През последната една година Барбара Стрейзънд усърдно работи върху подбора и селекцията за предстоящата колекция, за да се спре именно на тези 11 песни в „Release Me”.

„Release Me” включва: “Didn’t We”, написана от Джими Уеб и записана през 1970г. за неиздадения проект The Singer; стандартът „Willow Weep For Me” – неиздаден запис от 1967г. за албума Simply Streisand в аранжимент на Рей Елис, известен с оркестрациите си за легендата Били Холидей; забележителна версия на “I Think It’s Going Rain Today” от Ранди Нюман в дует между Барбара Стрейзънд (вокали) и самият Нюман на пианото от сесиите през 1971г. за албума Stoney End; неиздавана досега студийна версия на “With One More Look At You” от А Star Is Born; две песни от така и неиздаденото продължение на хитовия албум The Broadway Album, озаглавено Back To Broadway: “Home” (от "Вълшебникът от Оз") и “How Are Things In Glocca Morra?/Heather On The Hill” (от филм мюзикъла с Фред Астер „Finian’s Rainbow” от 1968г. / „Бригадун” от 1954г.).

Барбара Стрейзънд споделя: “Докато правех селекцията за албума, осъзнах колко съм щастлива, защото аз все още обичам тези песни. Изпитвам същата привързаност към тях, както когато ги записвах. Сега ги слушам и си казвам – Не е зле, момичето ми, справила си се добре!” – завършва през смях певицата.

С изключение на две от песните, чийто записи на магнетофонна лента са изгубени, всички останали песни включени в „Release Me” са свалени от оригиналните мастери с цел максимално запазване на звуковата преспектива на първоначалния запис и смесване.

В коментар за огромния музикален архив на Барбара Стрейзънд, нейният дългогодишен A&R и ко-продуцент на „Release Me”, Джейл Лендърс казва: „Всичко в музиката на Барбара… Допуснатите грешки и триумфи, идеите й.. съвместната й работа с композитори, аранжьори, тонрежисьори и продуценти са резултат от несекващата сила и творческа визия на тази невероятна жена”.

Съдържание Release Me:
1. Being Good Isn’t Good Enough (from Hallelujah, Baby!)
2. Didn’t We
3. Willow Weep For Me
4. Try To Win A Friend
5. I Think It’s Going To Rain Today
6. With One More Look At You (from A Star Is Born)
7. Lost In Wonderland
8. How Are Things In Glocca Morra? / Heather On The Hill
(from Finian’s Rainbow / Brigadoon)
9. Mother And Child
10. If It’s Meant To Be
11. Home (from The Wiz)

* * * * *
ЗА БАРБАРА СТРЕЙЗЪНД: Тя е филмова и театрална актриса, певица, режисьор, продуцент, сценарист, композитор, дизайнер, фотограф, писател, хуманитарен активист и филантроп.
Кариерата на Барбара Стрейзънд е белязана от множество постижения и от поредица първи места. Тя е е единственият артист с колекция от награди Оскар (2 статуетки), Тони, Еми (5 награди), Грами (10 награди включително за цялостно творчество и наградата Grammy Legend Award), 12 статуетки Златен глобус, Национален медал на изкуствата, както и Орден на почетния легион на Франция и Награда за цялостен принос на Американския филмов институт.
Тя е също така и първата жена режисьор с награда на Кенеди център. Трите филма, които режисира получават 14 номинации за Оскар.
Барбара Стрейзънд е единствената изпълнителка с No. 1 албуми в пет последователни десетилетия. Има 51 златни, 30 платинени и 18 мултиплатинени албума, а това е повече от всяка друга изпълнителка, според Асоциацията на Звукозаписната индустрия в Америка. С продажбите си от 71.5 милиона албума, тя е най-продаваната певица за всички времена. С излизането на албума Love Is The Answer през 2009, който става No.1 в класацията за продажби, времето между първия и последния No. 1 албуми на Барбара Стрейзънд е 46 години — а това е по-дълъг период от който и да е друг изпълнител или група!
Фондацията, която основава – The Streisand Foundation – е дарила до момента милиони долари на повече от 2100 души и над 700 неправителствени организации.

Сподели в: