Колекция ЗОВВ с “pop-up” изложба в София

Първата модна колекция от дизайнерски рециклирани дрехи с имена на изстрадали и опустошени места

Моделите от колекция ЗОВВ са избрани да носят имена на засегнати от урагани, земетресения и наводнения райони по света, за да предизвикат интерес и подбудят всички нас да потърсим причините за тези последици.Четири елемента оформят линията на ЗОВВ – Земя, Огън, Вода и Въздух .

На 10 май от 19.00 ч. Empty Your Wardrobe, заедно с модния дизайнер Мелинда Хубин/Conkorzia ще представят под формата на изложба, селектирани модели от колекция ЗОВВ в ново място за pop-up изложби в София, част от споделеното работно пространство на Фондация MOVE.BG – платформата на създаващите хора.

ЗОВВ е естествено продължение на събитията за размяна на дрехи “Въртидрешка”, които осъществяват организаторите от Empty Your Wardrobe. Колекцията е създадена от единични дизайнерски модели, изработени от трансформацията на дрехите, които не намериха своя нов собственик на предходните събития. Колекцията е вдъхновена от задъхващата се от замърсяване и експлоатация планета.

Създателите на колекцията и MOVE.BG  са планирали и откриващо събитие в новото пространство, където ще има възможност да бъдат разгледани моделите от дрехи, претворени в изящни картини върху стените.
Аксесоари, сътворени от отпадъчни материали, с участието на големи български дизайнери, ще засилят посланието на колекцията: „Към устойчива среда!“.
ЗОВВ призовава за по-отговорно отношение към четирите стихии, които пазят баланса в природата.

Сподели в: