Коледни приказки на сцената на Сатиричния театър

Децата артисти на ДЕФИСТО ще играят по Андерсен
Спектакълът „Андерсенови приказки“ на детската студия „ДЕФИСТО“ ще се играе в празничните дни на Коледа на сцената на Сатиричния театър. Сюжетът представя коледни картини, пресъздадени с вълшебно настроение от малките актьори!
Датите на представленията са: 15,16, 19 и 21 декември от 11 ч.
Коледната театрална програма е част от общ проект на ДЕФИСТО и САТИРИЧНИЯ ТЕАТЪР. По покана на директора Калин Сърменов, формацията репетира в театъра от м. ноември. Малките актьорите ще играят представления на сцена „Методи Андонов“ през целия театрален сезон.
ДЕФИСТО е формация, която представя театър за деца и изигран от деца. Участват над 30 актьори на възраст между 10 и 15 години.

„Андерсенови приказки“ е спектакъл за деца, чиито герои са вдъхновени от идеята да променят света не с меч и насилие, а с цигулка и музика. Зрителите ще се насладят на приказен свят с магически сцени.
Главните герои са вълшебни порцеланови фигурки, които могат да говорят, да танцуват и да пеят, но живеят захвърлени на един запустял таван. Пастирката и Коминочистачът ще предприемат рисковано пътешествие, за да се отърват от терора на Животното, което също обитава тавана. Ще пътешестват дълго, за да намерят вълшебната цигулка, която щом засвири – прави всички добри и щастливи.
Така те преминават няколко големи премеждия: трябва да се срещнат с лош баща, който разделя двама влюбени; да открият къде се намира страната Вечно бяла, в която всяка неделя е Коледа; да танцуват с една говореща мечка и да се опазят от Главатаря на разбойниците. Накрая попадат в Омагьосана гора, където зла вещица ще превърне и тях в дървета. Дали ще засвири вълшебната цигулка и дали ще успее да развали магията над Пастирката и Коминочистачът ще узнаете на финала.
Каскадите са на Асен Асенов – Майстора, основен дубльор на холивудските звезди, които снимат у нас. Хореограф е Христо Андонов, треньор на световната ни шампионка по брейк денс. „Андерсенови приказки“ е реализиран по идея на Венци Кисьов и Калина Попова, изработено под егидата на Културен институт „Искър“ и Столична община.
Двата спектакъла : тийнейджърският „Женско царство“ по Ст. Л. Костов и детският „Андерсенови приказки“ са включени в програмата на театъра. http://www.satirata.bg/programa/2012/12/. Режисьор е създателят на ДЕФИСТО Димитър Еленов.

Сподели в: