"Коледна песен за мъртвите" от Патрик Дън

За автора:
Патрик Дън започва професионалната си кариера като радио и телевизионен продуцент. Поредицата му от трилъри с археоложката Илон Бауи са издадени в стохилядни тиражи във Великобритания и Германия.

Патрик Дън е завършил литература и философия. След като завършва образованието си става музикант и участва в мюзикъли, посветени на келтската митология. Повече от 20 години работи като режисьор и продуцент в ирландското радио и телевизия.

През 2000 година публикува първия си роман Келтските игли (Days of Wrath), последван от Ритуала на Маите (The Skull Rack) и Коледна песен за мъртвите (A Carol for the Dead).

За книгата:
"Тази книга е задължителна за всеки един фен на трилъра"

16 декември, в разгара на суровата ирландска зима. Фина снежна покривка се стеле над Нюгрейндж, невинно бяла, скриваща от погледа черната земя. Няколко души са се събрали около малък, прясно отворен гроб. Един от тях протяга ръка, за да докосне онова, което лежи на дъното.

Археоложката Илон Бауи често присъства на разравянето на древни гробове, но никога пред очите й не се е откривала толкова ужасяваща гледка. Тя с изумление установява как е причинена нечия смърт – очите са извадени, гърлото е прерязано. Кой би могъл да заслужи такъв безславен и потресаващ край?

И тогава започват убийствата. Един по един онези, които са били с Илон край древния гроб, намират смъртта си по същия страховит начин – с извадени очи, прерязани гърла и усти, натъпкани със зеленика. Тръгвайки по следите на ритуалните убийства, археоложката разбира, че в черната земя са заровени не само трупове, но и неподозирани древни тайни. И някой е готов да стигне до край, за да не бъдат разкрити.

Корична цена: 15 лв.
Издава: ИК Сиела

* * *

Подобни книги:
"Паяжината на властта" от Питър Тремейн

Сподели в: