Коледна експозиция в Галерия Париж

На 16-ти декември в столичната галерия Париж се откри тематичната Коледна изложба под заглавието „ Моят Ангел ”.

Участват вече добре познати имена като Богомил Арсов, Бойко Колев, Росен Рашев- Рошпака, Георги Москов, Росен Кръстев, , Иво Бистрички, Стоян Божкилов, Ангел Ангелов, Анита Ненчева, Ивелина Иванова, Живко Донков, но и някои съвсем нови автори за галерия Париж като  Максим Бояджиев и Боряна Перчинска.

Темата на изложбата, макар и традиционна за подобен род изяви, се оказва благодатна за нови и любопитни интерпретации от страна на участниците.
 
За някои от авторите ангелите са онези благи и мили същества, които понякога се появяват в сънищата ни или мислите ни, за други те са любимата жена или муза, а за трети – това са отделни светове, където рибите са от хартия, а ангелите тихо и замислено свирят до тях…

Много заинтригуваща е и гледната точка на Живко Донков по тази тема. Картината му представлява забоден с карфица Купидон, символизиращ „хербаризирането“ на любовта или с други думи казано-онзи  неизменен човешки стремеж да успеем някак да приковем любовта към себе си завинаги.

Експозицията е интересна и многолика като разкрива по нещо както от невидимия свят на ангелите, така и от вътрешния свят на творците.

Чрез тази ”ангелска” изложба галерия Париж отправя пожелание за светли Рождествени празници към всички почитатели на изобразителното изкуство.

Изложбата ще продължи до 31.01.2009, а също и он-лайн в сайта на галерията.       
www.gallery-paris.com

* * *

Вижте още:
Творби на ямболския иконописец Панайот Панайотов – Поната ще бъдат показани в Бургас

Сподели в: