Коледен концерт на Quarto Quartet и приятели на 22 декември

Две вечери преди Коледа, на 22 декември в зала България, децата и техните родители ще получат прекрасен подарък – фееричен музикален и балетен спектакъл, поднесен от музикантите от Quarto Quartet и Софийска Филхармония и малките балерини от VAYA Dance Studio.
Програмата – колкото детска и развлекателна, толкова и сериозна – е специално подбрана за да увлече както най-малките зрители, така и любителите на стойностната класическа музика и балет от всички възрасти. 
В приказната вечер ще прозвучат едни от най-любимите на публиката класически произведения, които свързваме с Рождественските празници – Валсът на кънкьорите от снежния Булонски лес на Париж, празничната и струяща със светлина Симфония на играчките и Тиха нощ с нейната литургична красота. Кулминация на вечерта ще бъде балетният спектакъл Карнавал на животните по музиката на Сен-Санс, обичаният от всички поколения закачлив и очарователен калейдоскоп на животни и хора.
Произведенията в Коледния спектакъл ще бъдат изпълнени от камерен ансамбъл от виртуозните музиканти на Quarto Quartet и техните приятели от Софийската Филхармония. 
В балетния спектакъл ще вземат участие повече от 70 малки балерини от VAYA Dance Studio с ръководител и хореограф Ваня Рошкова. Водеща на празника ще бъде харизматичната телевизионна и театрална звезда Луиза Григорова. Тиха нощ ще бъде изпълнена от великолепната оперна прима Аделина Кънева. Гост солист – Христо Танев, виолончело, концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР.
Коледният концерт на Quarto Quartet и приятели е на 22 декември, от 19 часа, в голяма зала България, София.
Билети на касата на зала България (за деца-5 лв., за възрастни – 8/10/12 лв.) и на ticketplus.bg. (8/10/12 лв.)

Сподели в: