Коледен концерт: Бебета на възглавници слушат Сен-Санс

Карвал на животните“ е последният за 2013 от серията класически концерти за деца, който ще се състои на 29 декември, от 11 часа в Централния военен клуб в София.

За тържествено изпращане на 2013 г. организаторите на традиционните класически концерти за деца „Модо България“ са приготвили „Концерт на възглавници „Карнавал на животните“. Сюитата на Сен-Санс ще бъде изпълнена пред малката публика от известното клавирното дуо Йорданова – Кюркчиев на два рояла, съпроводени от струнно-духов оркестър, специално сформиран за случая и под диригентството на Жорж Димитров.

Освен на пианата малчуганите ще чуят звученето и на цигулкa, виола, виолончело, контрабас, кларинет, флейта и перкусии. Всеки инструмент в сюитата на Сен-Санс изобразява характера на отделно животно – лъвът, лебедът, кенгуруто или костенурката. И за да стане карнавалът, организаторите канят малките гости да пристигнат гримирани и костюмирани като любимо животинче. „Работилница на възглавници“ преди концерта пък ще помогне на онези, които не са успели да подготвят своя костюм.

Музиката на Сен-Санс ще бъде съпроводена от чудните образи на животни на литовския художник Дайнюс Шукис.

След концерта малките почитатели ще получат подарък – по една раирана възглавница, разписана с автограф от музикантите.

„Концерт на възглавници „Карнавал на животните“ се осъществява под патронажа на министъра на отбраната Ангел Найденов и с подкрепата на посолството на Република Литва и фондация “Америка за България”.

Сподели в: