"Коледа в куклен град" – в Сливен

Държавен куклен театър – Сливен и Община Сливен канят всички деца и родители на "Коледа в куклен град" – градът на детските мечти. Срещата е пред сградата на общината на 5 декември 2008 г. в 16:30 часа.

Програма

16:30 часа – тържествено запалване светлините на Голямата коледна елха пред Община – Сливен. Приветствие от Дядо Коледа, хорца и песни.
17:30 часа – Весело коледно шествие до Кукления театър, където децата ги очакват много забавления:
"Коледна работилница", в която всяко дете изработва картичка с пожелания и желания до Дядо Коледа и я пуска в голямата пощенска кутия.
На сцената започва "Коледа по света и у нас"– весел пощальон е обещал да дойде, за да прочете писма от целия свят – коледни пожелания за малките жители на Куклен град от слънчева Африка, снежна Аляска, далечен Китай, туземците от остров Тамбукту, а също и от съгражданите на Обединена Европа – веселите тиролци, италианци, англичани, от съседните славянски народи и др.

"Мини Мис Коледа и Мини Мистър Коледа" – провежда се конкурс за крал и кралица на вечерта, които да станат лицата на Коледния куклен град и ще поздравят всички хора по Земята. Внимание: на участниците се задават задачки по техен избор и задача за най–оригинално коледно пожелание. Оценяват се по силата на аплодисментите от страна на публиката.

"Снежен Бебешорски рай"– кът с коледни изненади за бебешорите и техните родители, където под зоркото наблюдение и в компанията на двете феи се забавляват най-малките.

Всеки заедно с джуджетата може да се включи в “Коледна лотария с Лудо колело” и да получи домино, шапка, рисуване по лицето или друг забавен аксесоар, с който да се маскира за Веселия коледен карнавал.

"Весел предколеден купон" – на празник, като на празник: с помощта на DJ – Снежанка децата могат да покажат как умеят да се веселят, да се изявят като актьори и танцьори. Много награди, весели пожелания, изненади и разучаване на песнички.

Сподели в: