Коледата в КвАРТал-а – възможна!

От 14 до 17 декември празнуваме в квАРТала

От 14 до 17 декември ще се случи второто издание на Коледа в квАРТала, поместил се в познатото каре бул. „Дондуков“, бул.  „Мария Луиза“, бул. „Левски“ и бул. „Сливница“, което ще насели неговите улички с празничен дух и чудесна атмосфера.

КвАРТал колектив продължава инициативата „Освети квАРТала“, която миналата година по това време го накара да светне по истински празничен начин и приканва всички намиращи се там локации, живущи, гости или минувачи да украсят своите кътчета с всевъзможни светлинки, да грабнат по свещичка или фенер и да се разходят из квАРТала в празничните вечери от 14 до 17 декември, където ги очакват куп изключително интересни събития.

Заповядайте на 16 декември, събота, в 14:00 ч. в сградата на MOVE.BG на ъгъла на ул. Сердика и ул. Екзарх Йосиф, откъдето ще започне архитектурната разходка по къщите-паметници на културата в квАРТал-а, водена от арх. Христина Каменова и Ангел Златков от “Моята българска история”, който ще допълва с любопитни истории, стоящи зад красивата архитектура. Преди това, на същото място, ще се насладим на Коледния брънч, ще хапнем домашни вкусотии и пием греяно вино, така че елате по-раничко.

Освен привлекателните истории и разходката, ще може да се разходите по вече любимите си места, да играете игри, да се подготвите за “Римската Коледа“, да се докоснете до интересни пърформънси на чуждестранни артисти, да се забавлявате с много музика и да се насладите на тихата вечер сред уютните улички на стария еврейски квартал. В рамките на предколедните чествания ни предстоят още уроци по суинг, италианско кино и много джаз.

Събития:

  • 14 декември, четвъртък

DOMA Art Events в Дом на киното: „Alive Painting“ от Акико Накаяма и E.U.E.R.P.I.

На 14-и декември от 21 часа, в Дом на киното, София, ще бъде представено изкуството на нашумялата покрай TEDxHaneda млада японска художничка Акико Накаяма. Това е последната точка от европейското й турне на път към Япония.

Подобни на топографски карти, образите се изменят, образувайки нещо между пърформанс, изкуство и инсталация. Накаяма използва течности с различни совйства, множество кухненски прибори, бои, вода, които се смесват, надуват и добавят разнообразни ефекти към картините, прожектирайки всяко свое действие на големия екран. Резултатът е едно хипнотично шоу на органични движения, които приличат на самия живот, погледнат под лупа.

  • 14 декември, четвъртък

Jazz bar: The big JAZZ jam

21:30

Вход 7лв; за участници в джема – свободен

  • 14-17 декември, четвъртък-неделя

Дом на киното: Кинопанорама „Италия днес“

Шест филма на третата Кинопанорама на Италианския културен институт. Започваме в четвъртък след работа, когато заминаваме за Рим с Мария (и актрисата-режисьор Карен ди Порто) и приключваме в неделя следобед с разходка из Трастевере, сближаваща поезията и живота.

  • 15 декември, петък

Cush.bar: Уроци и танци по суинг със световната звезда от Лондон Анжела Андрю

Специален Джаз Коледен Уикенд в уютния Cush.BAR (вход Дом на киното). Ако винаги си искал да се научиш да танцуваш суинг, то тази вечер ще бъде твоята истинска вечер на чудесата! Специален гост: световноизвестната суинг танцьорка Анджела Андрю от Лондон

19:00 ч.

Вход свободен.

  • 15 декември, петък

Jazz Bar: Арнау Гарофе и Приятели

  • 16 декември, събота

КвАРТал-на архитектурна разходка, начело с арх. Христина Каменова и съпроводена с любопитни истории от Ангел Златков и “Моята българска история“:

14:00 ч.

Старт: MOVE.BG

Вход свободен

  • 16 декември, събота

МOVE.BG: Коледен брънч с греяно вино и домашни вкусотии

Коледен Брънч точно в 11:30 часа на 1-вия етаж на сградата, паметник на културата. Ще започнем с топли напитки – чай с канела и портокали, греяно вино и коледен пунш, но разбира се, ще има и ледена крафт бира. Това не е всичко, защото ще има домашна храна, приготвена лично от екипа, празнични игри и работлиници. Дрескодът е домашен, за предпочитане – плетени пуловери с коледни мотиви.

11:30 – 16:30 ч.

Вход свободен.

  • 16 декември, събота

Бар Abordage: Честване на римския празник на Сатурн

Възстановки, игри, подаръци, театър и музика. С това събитие Abordage слагаме начало на Коледните ни инициативи.

Заповядайте да научете, защо някои съвременници наричат Сатурналии „Римската Коледа“.

19:30ч

Вход свободен

  • 16 декември, събота

Cush Bar: МраZZовито с Brazz ViliDJ

Най-жизнерадостният духов оркестър Brazz ViliDJ в пълния си състав ще направи празничен лайв джем.

21:30 ч.

Вход: свободен

  • 17 декември, неделя

Jazz Bar: Drunken Octopus Party: Jam session от Drunken Octopus

21:00 ч.

Вход свободен

Сподели в: