Кой ще стане Музикант на годината 2013 – концерт с вход свободен

На 5 юни, от 19.00 ч.,в  зала 6 на НДК, ще се състои галаконцерт за наградата "Музикант на годината" 2013. На сцената ще излязат наградените музиканти и камерен ансамбъл „Софийски солисти“ с  диригент Пламен Джуров (Юбилей 2009). Входът е свободен.

Музикант на годината” е уникална награда, която се определя от слушателите на програма „Хоризонт” на БНР и предаването за класическа музика „Алегро виваче”. Допитването се провежда от 1991 година. На сцената ще видим победителя в националната анкета и носителите на награди в категориите "Дебют", "Активна творческа дейност", "Ансамбъл на годината", "Премиера", "Музикален проект на годината".

И този път статуетката „Музикант на годината” е дело на скулптора Христо Илиев. Останалите наградени ще получат уникален плакет.
 Кого подкрепиха най-много слушатели на Програма „Хоризонт” тази година и кои са новите носители на награди в останалите категории ще стане ясно на 5 юни от 19 часа в зала 6 на НДК – на галаконцерта „Музикант на годината” 2013.
 
Призът в предишните 22 издания бе присъден на: диригентите проф.Васил Арнаудов, Емил Табаков, Росица Баталова, Йордан Камджалов и Найден Тодоров, оперните прими Гена Димитрова, Райна Кабаиванска, Анна Томова-Синтова и Красимира Стоянова,  цигуларите проф.Минчо Минчев, Васко Василев и Светлин Русев, пианистите проф.Виктор Чучков и Людмил Ангелов, клавирното дуо Аглика Генова – Любен Димитров, композиторът проф.Иван Спасов, кавалджията Теодосий Спасов, перкусионистката Татяна Колева.      

Допитването за 2008 година бе фокусирано изцяло върху младите български таланти и от осемте номинирани най-много гласове за „Млад музикант на годината” спечели Василена Серафимова – изпълнителка на ударни инструменти.

Музикалното събитие се осъществява с любезната подкрепа на „Алианц България”.

Сподели в: