Кой печели билети за филма Тайните на Титаник“ 3D“

На 18 април 2008 е премиерата на "Тайните на Титаник" 3D в M-Tel IMAX, Mall of Sofia. Легендата, която не може да бъде забравена, се превръща в най-голямото заснето някога 3D пътешествие – в сърцето на Титаник.
От днес читателите на Kafene.bg имат уникалната възможност да се сдобият с билет за това невероятно зрелище.
Единственото, което трябва да направите, е да отговорите на въпроса:

Защо сп. „Шипбилдър” обябява океанския пътнически параход  „Титаник” за „практически непотопяем”?
Отговорите си изпращайте на адрес konkurs@kafene.bg до 17 април.
Четирима от вас, отговорили правилно, ще получат билет!

Желаем ви късмет!

Първите ни участници:
Нина Ценова, София
Петър Щерев
Момчил Миланов, София
Ива Манова, Благоевград
Павлина Дамова, София
Тодор Русанов
Христо Христов
Силви Николаева
Галя Илиева
Меглена Вачева
Янислав Данчовски
Вилиана Молнар, Русе
Елизабета Овчарова

Нетърпеливи сте да разберете кого изтели жребият? Системата ни изтегли следните участици, дали най-точни и изчерпателни отговори. Това са:

Нина Ценова
Петър Щерев
Тодор Русанов
Галя Илиева

А отговорът на въпроса е:

Заради конструкцията:

– Корпус с двойно дъно, съдържащ 44 резервоара за парна вода и баласт за правилно разпределение на тежестта

– 16 отделения с херметически прегради, чиито врати се затварят електрически по команда от мостика, така че дори да се наводни някое отделение, корабът да може да остане на повърхността.

Всъщност създателите на кораба никога не са заявявали, че той е непотопяем.

Честито на победителите!
Можете да вземете своите билети за удобна за вас прожекция на касата на M-Tel IMAX срещу представяне на лична карта след премиерата.

Програма на M-Tel IMAX:
http://www.mtelimax.com/

 

За филма "Тайните на Титаник"

Носителят на Оскар за режисура и майсторът на разказа Джеймс Камерън се завръща отново към голямото си вдъхновение – легендарния Титаник. С екип от най-добрите историци и морски експерти той се впуска в подводно приключение към студените мрачни дълбини на океана, където сякаш все още скитат душите на загиналите преди почти век.

Използвайки свръхмодерни технологии, разработени специално за тази експедиция, Джеймс Камерън и екипът му изучават останките от легендарния кораб отвътре и отвън, както никога досега. Благодарение на най-напредналата 3D технология зрителите ще преживеят заедно с тях експедицията, ще видят места, невиждани от близо сто години насам и ще открият защо "Титаник" продължава да вълнува и запленява с историята си.

Заедно с личния си приятел Бил Пакстън и екип от световноизвестни историци и океанолози (включително и популярния писател-фантаст и учен Чарлз Пелегрино) Камерън се връща на мястото на своето най-голямо вдъхновение – дъното на океана и легендарните останки от потъналия "Титаник". По време на това запленяващо пътешествие ще разгледате вътрешността на кораба в нейната цялост, стая по стая, салон по салон и ще се натъкнете на мистерии, останали неразгадани в продължение на почти век. Революционни подводни роботи са създадени специално за този филм, с единствената цел да позволят на изследователите да надникнат във вътрешността на кораба и да донесат на повърхността тези изумителни и страховити кадри.
Пълно с експлозивни възстановки и кадри от останките на кораба, това е едно киносъбитие за всеки, обикнал филма "Титаник". 
 
По повод световната премиера на «Тайните на Титаник 3D” режисьорът споделя:
„Трябва да направя едно признание: създадох филма „Титаник”, защото смятах, че мога да убедя студиото да ми разреши да се гмурна и да заснема истинския кораб на 3 750 метра под равнището на Северноатлантическия океан. Бях луд на тема гмуркания до потънали кораби, а "Титаник" беше абсолютният кораб.

Никога няма да забравя трепета и удивлението от откритието, когато гледах видеомонитора в онзи тесен и леденостуден батискаф на близо 4 км под морското равнище и светлините на робота разкриваха напълно запазена дърворезба, позлатени полиелеи, дори мраморна камина. Част от елегантността на "Титаник" все още си стоеше, скрита дълбоко в руините.

Последвалият филм „Тайните на Титаник” беше първият IMAX 3D филм, заснет с дигитална камера.”

Продължителност: 43мин.

Сподели в: