Кой най-добре рецитира възрожденските поети

На 2 ноември, в чест на Деня на народните будители, от 14.00 часа в Регионален исторически музей – Русе ще се проведе конкурс по художествено слово за изпълнение на произведения от възрожденски автори.

Млади хора ще рецитират отново словата на възрожденските ни поети.Тричленно жури ще оценява изпълненията и ще класира участниците, номинирани за победители от предварителните кръгове в четирите града. Председател ще бъде директорът на Драматичен театър София – Ириней Константинов. Освен почетни грамоти са предвидени и парични награди, съответно 600 лв. за първо, 300 лв. за второ и 100 лв. за трето призово място.

В надпреварата ще се включат изпълнители от четири града на Североизточна България – Русе, Разград, Добрич и Силистра.

За всички, които желаят да проследят конкурса, но няма да могат да присъстват, медийният партньор „Нетуоркс България“ ще осигури предаване на живо в Интернет на адрес www.ruse-news.com.

В Русе желаещите да участват могат да се записват до 25.10.2013 г. в Регионален исторически музей – Русе на телефон: 082 825 002 или e-mail: pr@museumruse.com.

Могат да участват всички изпълнители на художествено слово на възраст от 13 до 18 години.
В заявката за участие изпълнителите трябва да посочат трите си имена, възраст, произведение, автор и телефон за връзка.

Предварителният кръг в Русе ще се проведе на 26.10.2013 г. (събота) от 14.00 часа в Историческия музей.

Организатори са сдружение „ПРО АРТ” – Русе, съвместно с „Нетуоркс – България“ и Регионален исторически музей – Русе, с подкрепата на Община Русе.

Сподели в: