Кой е Исак Нютон – нова книжка за деца и възрастни

"Кой е Исак Нютон" – това е книга № 2 от новата образователна поредица на издателство "Книгопис". Първата е за Леонардо да Винчи.

Макар че Исак Нютон е сред най-прочутите учени на всички времена, често знанието за него се изчерпва с мита как падаща ябълка му подсказала идеята за гравитацията. А биографията му е далеч по-богата на научни постижения и житейски превратности!

Книгата го представя не само като гениален професор в Кеймбридж, но и като потаен алхимик, управител на Монетния двор в Лондон и дори депутат в Британския парламент.

Нютон постигнал огромна известност и признание в научните среди, но в личния си живот останал самотник, известен със сприхав нрав и нежелание да споделя прозренията си.

Освен с десетки великолепни рисунки изданието е илюстрирано с познавателни схеми и с портрети на други велики учени от онова време.

Създадена от американски автори и илюстратори, "Кой е" вече включва над петдесет заглавия и неведнъж е попадала в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за най-успешните поредици за деца.

Очакавайте следващата книжка за Христофор Колумб!

Сподели в: